FB pix Niet uitstellen maar doen! - Artikelpost

Niet uitstellen maar doen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3082 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 0 commentaar

Vaak stellen mensen hun taken uit omdat ze de druk niet meer aan kunnen, omdat er steeds andere dingen op hun pad komen. Er zijn wel een aantal tips te geven die er voor kunnen zorgen dat u niet vruchteloos stil blijft zitten. In dit artikel geven we u advies om uitstelgedrag tegen te gaan.

 

Gevoelens erkennen

Soms is het best eng om aan iets nieuws te beginnen. Bovendien kan het zo zijn dat een project samen met iemand waar u zich niet prettig bij voelt moet worden uitgevoerd of uw leidinggevende zou u kunnen wijzen op dingen die niet goed gaan. Het brengt allemaal gevoelens met zich mee die productiviteit in de weg kunnen staan. Ontken het niet, maar stel u ook ten doel de taken toch te volbrengen omdat dat de eenvoudigste manier is om die gevoelens het hoofd te bieden.

 

Verdeel uw taken in kleinere sub taken

Het kan moeilijk zijn om aan een project te beginnen als het een enorme berg lijkt en u niet weet wat u het beste als eerste kunt doen. Denk er dan eerst over na uit welke onderdelen deze grote taak bestaat. Deel het op en werk alle kleinere onderdelen één voor één af. Zo weet u wat u wanneer moet doen en houdt u bovendien zicht op uw vorderingen.

 

Alles bijhouden

Het kwam zojuist al een beetje naar voren, maar het is aan te raden een takenlijst bij de hand te houden als u ergens mee bezig bent. Niet alleen kunt u dan bijhouden wat u al gedaan heeft en wat er nog moet gebeuren, zodat u ook meteen weet waar u aan toe bent, maar u kunt ook taken van belangrijk naar minder belangrijk rangschikken en zo het meest efficiënt te werk gaan.

 

Nooit verzaken

Maak die lijst maar houdt u er ook aan. Als u iets te binnen schiet "dat nog eventjes snel moet gebeuren", laat het dan toch even liggen en werk de taken af die u zichzelf heeft toegewezen. Merk het wel op en maak er een taak voor later van, maar laat u er niet door afleiden. Zo houdt u de ruis op de achtergrond en kunt u doelgericht te werk gaan.Over de Auteur

Administratief adviseur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo