FB pix Non-verbale communicatie - Artikelpost

Non-verbale communicatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3126 | Aantal woorden: 589 | Datum: | 0 commentaar

 

Non-verbale communicatie omvat de algemene lichaamstaal van de communicator, oftewel de gebaren, houdingen, gezichtsuitdrukkingen en andere bewegingen van het lichaam. Deze gebaren, houdingen, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen van het lichaam brengen een boodschap over zonder woorden te gebruiken. Non-verbale communicatie kan ook in de vorm van schilderijen, schetsen, foto's en uithangborden.

 

 

Verschillende vormen van communicatie en hoe ze invloed hebben op de manier waarop onze boodschap wordt gecommuniceerd:

 

      Lichaamstaal en houding: Lichaamstaal kan gevoelens overbrengen en uw houding laat zien wat voor persoonlijkheid u hebt.

      De blik in uw ogen: kijken, staren en knipperen kan een vorm zijn van non-verbale communicatie, het kan emotie laten zien zoals onderdanigheid (naar beneden kijken).

      Gezichtsuitdrukkingen: Uitdrukkingen kunnen alle soorten emoties laten zien zoals verdriet, geluk, woede en angst. Het vertelt vaak iets over de gemoedstoestand van de persoon.

      Gebaren: Denk aan ergens naar toe wijzen en niet te vergeten: gebarentaal!

      Haptische: Dit verwijst naar de communicatie door aanraking. Dit wordt vaak gebruikt om het gevoel van liefde te uiten.

      Paralinguïstische: Paralinguïstische is vocale communicatie, maar is anders dan normaal gesproken taal. Tonen, toonhoogte, zachtheid of luidheid zijn aspecten van paralinguïstische communicatie. De toon van een persoon zegt bijvoorbeeld iets over zijn betrouwbaarheid.

      Proxemische: Dit is hoeveel ruimte een individu wil bij het communiceren. De ruimte tussen individuen bij een gesprek laat een vertrouwen of  gebrek aan verbondenheid met elkaar zien. Dit wordt bepaald door hoe bekend ze met elkaar zijn, de sociale norm en persoonskenmerken door de individuen.

 

Non-verbale communicatie wordt elke keer gebruikt als we communiceren, bewust of onbewust. Het helpt ons om effectief te communiceren. Er zijn wel wat obstakels. De cultuur bepaalt ook hoe de non-verbale communicatie wordt gelezen. Het juist interpreteren van lichaamstaal kan uw helpen een persoon goed in te schatten. Uiteraard zijn hier cursussen voor. 

 

Denk jij dat vrouwen vooral verbaal communiceren en mannen voor het grootste deel non-verbaal? Laat een reactie achter en laat me weten wat je ervan vindt!Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Daarnaast geeft Jan trainingen aan mensen die vooral in de detailhandel werken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo