Onderscheidt je met een videosolliciatie - Artikel Post - Artikel Marketing

Onderscheidt je met een videosolliciatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 355 | Aantal woorden: 596 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker je te onderscheiden als je gaat solliciteren. Een nieuwe manier om er echt tussenuit te springen en niet op de stapel te eindigen van sollicitatiebrieven is de videosollicitatie. De videosollicitatie wordt steeds een grotere trend in Nederland. Voornamelijk als men solliciteert op horeca vacatures, daar wordt veel gevraagd een videosollicitatie in te sturen. Representativiteit is daarin uiteraard heel belangrijk. Hieronder geven we je een aantal tips om je te kunnen onderscheiden van andere sollicitanten.

Voordelen van een videosollicitatie

Een videosollicitatie biedt veel voordelen, niet alleen voor de werkgever maar ook voor de werknemer. Je kan door middel van een videosollicitatie namelijk goed je enthousiasme over brengen en laten zien waarom jij geschikt bent voor de baan. Non-verbale communicatie zegt immers meer dan verbale communicatie. Hierdoor is het ook belangrijk om goed uit te stralen en komen wij dan ook bij tip 1: Kleedt je netjes, net zoals je zou doen bij een echte sollicitatie. Het komt niet professioneel en netjes over als je in je ouwe kleding met ketchup vlekken voor de camera gaat staan. Kies daarom voor een nette blouse en broek.

Neem een open houding aan

Een eerste indruk is bijna altijd doorslaggevend of iemand op een gesprek wordt uitgenodigd of niet. Probeer daarom tijdens het filmen van je sollicitatie een open houding aan te nemen en de camera aan te kijken, dit komt namelijk meer ontspannen en oprecht geïnteresseerd over. Neem daarnaast je video op via een kwalitatieve smartphonecamera of normale camera en zorg dat de belichting en ruimte neutraal zijn. Een drukke omgeving met veel kleuren en meubilair werkt afleidend en dat is iets wat je niet wilt als diegene naar jouw filmpje kijkt.

Blijf jezelf

De belangrijkste en laatste tip is dat je op moet letten dat je jezelf blijft. Je kan video’s meerdere malen opnieuw opnemen totdat je tevreden bent met het resultaat, maar je kan jezelf daarin verliezen. Let op dat je je daarom niet beter voordoet dan dat je daadwerkelijk bent, want uiteindelijk komen ze daar wel achter.

 

Met deze tips in je achterhoofd kom je al een heel eind, het is nu alleen een kwestie van beginnen.

Over de Auteur

Attitudeworks, is een bedrijf dat ontstaan is om horeca talenten en werkgevers een platform te beiden waarbij technologie de matching process versnelt en persoonlijker maakt. 

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo