Outplacement regelingen België - Artikel Post - Artikel Marketing

Outplacement regelingen België

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 384 | Aantal woorden: 714 | Datum: | 0 commentaar

Over de nieuwe regelingen in België.
Stelt u zich voor: U wordt door uw werkgever naar zijn kantoor geroepen en begint met een leuk gesprek en is eigenlijk om de kern van het gesprek aan het draaien. Het belangrijke nieuws zat er al een tijdje aan te komen, u weet precies waarom u naar het kantoor van uw werkgever geroepen bent. Het liep al een lange tijd niet lekker meer. Wanneer de werkgever eindelijk bij de kern van het verhaal is aangekomen krijgt u het dan eindelijk te horen, u bent ontslagen. Hoewel het er al aan zat te komen voelt het nog steeds ontzettend vervelend. Maar uw werkgever bied u een kans op Outplacement aan. Wat betekent dit?


In de meeste gevallen is het ontslag onverwacht, hoewel de sfeer soms al langere tijd in de lucht hagt. Het is daarom een grote schok wanneer u het nieuws eenmaal ontvangt van uw werkgever. Nu breekt er een onzekere en onduidelijke periode voor u aan als werknemer. U heeft geen idee wat er nu moet en zal gaan gebeuren. Maar uw werkgever zei nog iets over Outplacement. De optie komt sinds 2014 voor de werknemer steeds vaker voor. De regelingen in België zijn zo veranderd dat een werkgever sneller verplicht is de werknemer Outplacement aan te bieden. Deze regelingen zijn geïntroduceerd in 2014 samen met het nieuwe eenheidsstatuut.


Naast dat de werkgever in meer gevallen verplicht is Outplacement aan te bieden is niet langer de werknemer in de positie om dit aanbod te mogen weigeren. Vanaf 1 januari 201 bent u verplicht het Outplacement aanbod van de werkgever te accepteren. In zo'n geval zal er gedwongen vier weken loon afgetrokken worden, of u een beroep doet op outplacement begeleiding of niet.


Deze verplichtingen gelden nog niet voor elke werknemer. Voordat deze aanpassingen in de wet bestond, was Outplacement enkel voor 45-plussers die minstens een jaar anciënniteit hadden. Dit is nu versoepeld. Het criterium leeftijd is uitgebreid. Alle werknemers met een opzegtermijn van ten minste 30 weken hebben recht op outplacement. De weknemer mag zelf kiezen welk outplacementkantoor hij of zij kiest. De werkgever kan enkel een suggestie geven. Het grootste bedrijf is Ucare outplacement en u zal daarom meer kans hebben op een kantoor in uw buurt.

 

Over de Auteur

 

Hi!

Schrijf graag over mijn specialiteit die de laatste jaren velen veranderingen kennen. 

Wil je daarom meer weten, laat het me weten.

 

Groet,

Rudolf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo