FB pix Outplacement vanuit de werknemer - Artikelpost

Outplacement vanuit de werknemer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1036 | Aantal woorden: 427 | Datum: | 0 commentaar

Een outplacement traject zorgt ervoor dat bij reorganisatie, een verstoorde arbeidsverhouding of bij het vastlopen van een werknemer bij zijn werkgever zowel de werkgever als de werknemer professioneel wordt begeleid. Vaak is outplacement nog de enige oplossing wanneer er geen nieuwe werkplek meer kan worden gecreëerd voor de werknemer. Het initiatief bij het starten van een outplacement traject ligt in de meeste gevallen bij de werkgever. Dit omdat de werkgever geen werkplek meer kan of wenst te vergeven aan de werknemer. Een outplacement traject kan uiteraard ook worden geïnitieerd door de werknemer zelf.

Een werknemer kan vanuit diverse achtergronden een outplacement traject starten. Vaak wordt een outplacement traject door de werknemer gestart wanneer hij of zij geen andere uitweg meer ziet dan het inschakelen van een professioneel outplacementbureau omdat met de werkgever geen goede communicatie meer mogelijk is. De werkgever kan bij langdurige ziekte van de werknemer namelijk tal van meer zaken in zijn of haar voeten schuiven, zonder hier enige grond aan te kunnen geven. Op basis van zo een verstoorde relatie is directe communicatie met de werkgever niet altijd mogelijk en vaak ook niet gewenst, waardoor het inschakelen van een outplacementbureau de meest geschikte oplossing is. Zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Mediation is het traject dat dan door een outplacementbureau kan worden ingesteld opdat zowel het verhaal van de werkgever als de werknemer in kaart wordt gebracht. Vanuit beide perspectieven worden aspecten genoteerd, om vervolgens tot overeenstemming te komen naar een voor beide ideale oplossing. Doordat het outplacement traject is geïnitieerd door de werknemer, is de kant van het verhaal van de werknemer dat hij of zij niet meer wenst terug te keren bij de werkgever. De enige oplossing is op dat moment dan het starten van outplacement.

Outplacement door middel van gekwalificeerde outplacementbureaus zorgt er dan voor dat de werknemer een nieuwe uitdaging verkrijgt en de afwikkeling met de huidige werkgever op een gestructureerde wijze tot stand komt. Zo kan de gedwongen breuk, op initiatief van de werknemer, er toch voor zorgen dat een geschikte oplossing wordt gevonden voor beide partijen.Over de Auteur

Het laten verzorgen van een outplacement traject door een professioneel outplacementbureau is zeer gewenst. Ook wanneer het outplacement traject wordt gestart vanuit de werknemer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Outplacement
Outplacement

€ 19,99
Toon product

Outplacement. Een nieuw begin.
Outplacement. Een nieuw begin.

€ 23,39
Toon product

Beter Naar Een Nieuwe Baan
Beter Naar Een Nieuwe Baan

€ 9,20
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo