Persoonsbeveiliger worden - Artikel Post - Artikel Marketing

Persoonsbeveiliger worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 552 | Aantal woorden: 515 | Datum: | 0 commentaar

Persoonsbeveiliging is een bedrijfstak die enkele jaren terug nog niet zo heel erg bekend was maar de laatste jaren steeds bekender geworden is. Een persoonsbeveiliger, is simpelweg verantwoordelijk voor het beveiligen van een persoon. Hierbij is hij/zij in te zetten voor 2 kerntaken:

·         Statische beveilingsopdrachten

Statisch beveiligen betekent toezicht houden op een bepaalde plaats voordat de klant op die plaats is aangekomen. Denk hierbij aan het toezicht houden op de backstage area van een concertgelegenheid. Als de artiest aankomt moet deze area veilig zijn, door statisch te beveiligen komt de artiest in een veilige omgeving aan. 

·         Verplaatsende persoonsbeveiliging

Verplaatsende persoonsbeveiliging is het standaard beeld wat men van een bodyguard heeft. Een VIP die over straat loopt omringd door enkele bodyguards in pak die de menigte bij hem/haar weghoden. Vaak komt het voor dat deze verplaatsende beveiligers ook fungeren als chauffeur.

Persoonsbeveiliging, uit welk hout moet je gesneden zijn?

Het vak persoonsbeveiliging is niet voor iedereen weggelegd. Onregelmatige werktijden, lange werkdagen, presteren onder druk en discretie zijn allen karakteristieken waarover een persoonsbeveiliger moet bezitten.

De grootste eis die men stelt aan een persoonsbeveiliger is levenservaring. Hoewel veel jongeren de meeste interesse in het vak hebben zijn het de ouderen die er ver in komen. Vooral ex militairen en politie agenten gaan op latere leeftijd aan de slag in de sector persoonsbeveiliging.

De persoonsbeveiliging markt in Nederland

In Nederland wordt persoonsbeveiliging met name uitgevoerd door overheidsdiensten. De Nederlandse defensie bezit over 2 eenheden die gespecialiseerd zijn in persoonsbeveiliging. Deze eenheden zijn de BSB (Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten) van de Koninklijke Marechaussee en het DKDB (Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging) van het Korps Landelijke Politiediensten.

Deze 2 eenheden verzorgen de beveiliging voor heel politiek Nederland van diplomaten tot politici en militaire attachees. Het DKDB richt zich puur op persoonsbeveiliging, de BSB echter is wat breder en richt zich naast persoonsbeveiliging ook op observatie.

 

De particuliere beveiligingssector richt zich met name op het beveiligen van zakenlui en bekende sterren. Over de Auteur

Bodyguardworden is hét bodyguard en persoonsbeveiliger opleidingscentrum van Nederland. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo