FB pix Planning maken? Gebruik een jaarplanner! - Artikelpost

Planning maken? Gebruik een jaarplanner!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3326 | Aantal woorden: 587 | Datum: | 0 commentaar

 

Aan het begin van je werkweek zie je jezelf zitten: een bomvol schema voor deze week en slechts 36 0f 40 werkuren tot je beschikking. Hoe ga je alle acties die je deze week moet voltooien in vredesnaam afronden? Hoe gaat het je lukken om deze werkweek zonder stress door te komen en hoe kun je met een gerust hart het weekend ingaan? Hoe krijg je het voor elkaar om niet op vrijdagmiddag al op te zien tegen de maandagochtend? Het antwoord is simpel: met een goede planning! Maar hoe moet je eigenlijk plannen?

 

Wat je eerst moet beseffen is dat een klus een klus is, hoe groot of klein ook. Of het nu gaat om het versturen van een PDF document naar twintig nieuwe klanten of om het verdubbelen van je huidige omzet binnen nu en drie maanden: het is sowieso een klus. Bepaalde projecten zullen slechts enkele weken lopen, maar andere projecten nemen misschien een heel jaar in beslag. Als je dan een planning wilt maken, is een jaarplanner een goede uitkomst. Met een jaarplanner kun je namelijk de grote projecten in behapbare delen verdelen.

 

Ga je een jaarplanner in elkaar draaien, dan is het dus van belang dat je de grote klussen gaat verdelen in kleine klussen. Aan elke aparte actie hang je een tijdsdoel. Het maken van een goede planning voor het komende jaar, de komende maand of de komende week is niets meer dan voor jezelf vaststellen hoeveel tijd je ergens voor nodig gaat hebben. De twee belangrijkste elementen van een goede planning zijn eigenlijk vrij logisch. Zo is het belangrijk dat je als eerste denkt aan je einddoel. Wat wil je bereiken? Is dat die twintig nieuwe klanten een document toesturen of is dat je huidige omzet binnen drie maanden verdubbelen?

 

Heb je goed voor ogen wat je wilt gaan bereiken in het komende jaar, welke projecten je wilt afronden en hoeveel nieuwe projecten je wilt binnenhalen, dan kun je een tijdsindeling gaan maken. Schrijf op je jaarplanner goed op wat je gaat doen. Schrijf dus niet op: netwerken, maar schrijf op 50 nieuwe visitekaartjes bemachtigen (en dus ook 50 uitdelen). Maak je taken voor op de jaarplanner tastbaar, beschrijf concreet wat je wilt bereiken. Als de resultaten concreet zijn, dan heb je duidelijk voor ogen wat er allemaal gedaan moet worden. En dan kun je de jaarplanner in gaan vullen aan de hand van hoeveel tijd je ergens voor nodig denkt te hebben. Als je dit overzichtelijk invult op je jaarplanner, is het duidelijk wat je per dag, week, maand of jaar gaat uitvoeren.Over de Auteur

Planoplossingen verkoopt jaarplanners waarmee bedrijven een goede jaarplanning kunnen maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo