FB pix Presentatie Voorbereiding: 3 tips om indruk te maken op je publiek - Artikelpost

Presentatie Voorbereiding: 3 tips om indruk te maken op je publiek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1304 | Aantal woorden: 614 | Datum: | 0 commentaar

 

Een goede presentatie kan je carrière een heel andere kant op slingeren of de doorbraak van je nieuwe bedrijf maken. Je hebt de data, je hebt de details gepland, kun je nu een publiek overtuigen van wat zo belangrijk is?

 

Het verstand van ondernemde vaardigheden hoeft niet meteen goede communicatievaardigheden te betekenen. Veel zakenmannen en -vrouwen trappen erin: ze geloven dat omdat ze zelf hun zakelijk voorstel glashelder zien, dat anderen dat ook doen.

Hier zijn een paar dingen om in je achterhoofd te houden voor je volgende belangrijke vergadering.

 

Vermijd “datatransport”

 

Niemand wil overstroomd worden met figuren, statistieken en percentages. Articuleer waarom de nummers en feiten die je hebt onderzocht relevant zijn, maar let erop dat je niet te ver gaat; dus dat je geen dingen gaat vertellen die niemand wat interesseren. Het ontvangen van de meningen van je publiek kun je doen door te laten zien hoe een paar figuren een nieuwe trend of roeping suggereren voor de aanpak van een bekend probleem.

 

Personaliseer het

 

Veel sprekers doen pogingen om professioneel te klinken, wat al snel stijf en robot-achtig wordt. Het is belangrijk dat je weet dat je publiek sneller betrokken is door warmte en karakter dan een droge en autocratische persoonlijkheid. Maak je luisteraars een deel van het gesprek.

De hoop is om je publiek bij het onderwerp te betrekken; maak hen een deel van de discussie zodat ze geïnteresseerd zullen zijn zolang ze aanwezig zijn. Geef relevante anekdotes die je luistereraars noodzaken zich betrokken te voelen met het onderwerp en geven om de belangrijkheid. En wees niet bang om dingen wat levendiger te maken met wat persoonlijkheid en toepasselijke humor.
Plan voor herstel

 

Zelfs de meest vloeiende presentatie is gebonden aan een of twee problemen. Het goede nieuws is, je kunt je voorbereiden op deze problemen en een simpele overgang oefenen om dingen weer op de baan te krijgen. Zorg dat je notities bij de hand hebt die je naar je belangrijke punten kunnen terugleiden. Opnieuw belangrijke details; een beetje terugkrabbelen kan eigenlijk nadruk op belangrijke details plaatsen en uw geheugen “jumpstarten” waarover de discussie moet worden geleid.

 

Een goed voorbereide spreker zal waarschijnlijk een paar foutjes onder ogen moeten komen waarvan de luisteraars niet eens een idee hebben. Negeer deze fouten. Volg eventueel een workshop om beter te presenteren. Zoals altijd, oefen een belangrijke presentatie zodat je weet waar de potentiële struikelpunten zijn en de beste manier om dingen weer op de baan te krijgen. 

 

Een goede presentatievaardigheden opleiding, seminar of workshop helpt je met het slijpen van je bericht en toont je de fijne kneepjes van effectief communiceren. Met de juiste voorbereiding, is het succes van je volgende presentatie verzekerd.

 

Over de Auteur

Mark is een fanatieke schrijver en wil graag een groot aantal mensen bereiken. Mark schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Draadloze Presentatie Klikker | Draadloze presenter, met laser pointer - PowerPoint afstandsbediening
Draadloze Presentatie Klikker | Draadloze presenter, met laser pointer - PowerPoint afstandsbediening

€ 9,80
Toon product

Never Split the Difference
Never Split the Difference

€ 10,99
Toon product

Draadloze presenter - Presentatie klikker - Powerpoint klikker + Beschermhoes
Draadloze presenter - Presentatie klikker - Powerpoint klikker + Beschermhoes

€ 20,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo