FB pix reflectie verslag - Artikelpost

reflectie verslag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1681 | Aantal woorden: 814 | Datum: | 0 commentaar

Verslag 1

Vorige les (video) verliet ik met een verward maar ook schuldig gevoel. Ik had heel veel moeite om bij de les te blijven en stoorde daar de les mee. Hier kwam mijn schuldgevoel vandaan. Mijn verwarring kwam uit het feit dat ik meestal geen moeite hoef te doen om te participeren en dat deze eer wel moest doen.

Mijn vraag is dus, waarom kon ik niet bij de les blijven?

Een gedeelte daarvan valt te verklaren omdat ik heel moe was en ik dan altijd minder concentratie heb. Dit verklaart alleen niet alles. Ik ben wel vaker moe in de les, meestal word ik dan net wat rustiger. De tweede verklaring is dat blijkbaar de lessen mij nu minder interesseren dan voor de vakantie. Eerst vond ik dit geen logische gedachte, de klas is niet veranderd, de lesstof niet en ik vond het vak hiervoor reuze interessant. Toen ik er langer over na ging denken wist ik opeens wat het was waardoor mijn interesse is verminderd.

Reflectie is het enige vak wat wij als VWO route nog moeten afmaken. Verder heb ik allemaal nieuwe vakken maar er is dus nog een ding wat mij achtervolgt en mij weerhoudt van mijn propedeuse al op zak te hebben: het vak reflectie en ervaringsdeskundigheid!

Waarom die haast is de volgende vraag die in me opkomt. Ook hier weet ik wel een paar dingen te bedenken die samen het antwoord vormen. Ten eerste ben ik bang dat ik in een sleur terecht kom die ik nog heel goed ken van vorig jaar op het vwo. Alles duurde zo lang en alles was zo ontzettend saai in mijn ogen. Hier is dat anders, vakken volg ik maar een paar weken en dan ga ik weer door. bij reflectie is dat niet zo. Een tweede reden voor de haast is dat ik door omstandigheden twee jaar later mijn vwo diploma heb gehaald dan andere, dit geeft mij constant het gevoel alsof ik jaren in moet halen, dat kan deels door de versnelde route die ik doe maar het is de laatste tijd meer een way of life geworden dat ik in alle aspecten van mijn leven heb doorgetrokken. Zo woon ik al samen met mijn vriend en kan eerlijk gezegd niet wachten om een gezinnetje te beginnen. Natuurlijk besef ik wel dat ik daar nog genoeg tijd voor heb en ga ik daar ook wel mee wachten maar  het verlangen om maar snel aan de slag te gaan is er wel.

De link naar het werkveld:

Als ik later alleen haast heb om de grote hoofdlijnen te  voltooien ga ik veel mislopen in het bedrijf waar ik ga werken, zo kan ik in het ergste geval helemaal het overzicht verliezen. Eerst van de kleine dingen en uiteindelijk ook van het grotere geheel. Een voorbeeld daarvan: als ik een bepaalde activiteit wil opzetten en daar zo snel mogelijk aan de slag wil dan ga ik al mijn energie stoppen in het feit dat de activiteit zo snel mogelijk word gegeven. Als ik eerst een stapje terug doe en goed kijk of alles goed zit en alles werkt zoals ik het wil is de kans op fouten kleiner en ook de kans  dat de activiteit meerdere malen succesvol word gegeven groter. Uiteindelijk kan ik daar veel profijt uithalen want ik heb iets duurzaams en kwalitatiefs ontworpen.

Nu dat ik op deze conclusie ben gekomen moet ik zelf toegeven dat het verre van ideaal is. Het vak is verplicht. Ik denk ook zelf dat dit een vak is waar ik met goede motivatie twee keer zo snel kan ontwikkelen en leren. Ik heb dus een manier nodig om mezelf weer te motiveren. Er is wel een manier die ik kan bedenken en dat is met een andere insteek de lessen in gaan. Niet gaan voor mijn eigen ontwikkeling als persoon maar meer leren over interacties en meningen in de groep. Eigenlijk een beetje meer naar de achtergrond treden. Dit is voor mij op zich al een hele uitdaging. Waar ik dus op kan gaan letten zijn bijvoorbeeld hoe mensen op de docent reageren. Hoe ze op elkaar reageren en op mij. Ook kan ik gaan oefenen of mensen anders reageren als ik me anders gedraag, positiever, negatiever of gewoon anders.

 Ik heb er vertrouwen in dat met dat in mijn achterhoofd de les een nieuwe dimensie krijgt waar ik dus weer met plezier heenga.Over de Auteur

ik wil verslagen publiceren die ik op school maar om feedback te krijgen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo