Relatiegeschenken dragen bij aan betere klantrelaties - Artikelpost

Relatiegeschenken dragen bij aan betere klantrelaties

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 262 | Aantal woorden: 623 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer bedrijven geven klanten bijzondere relatiegeschenken. Vroeger werden er alleen relatiegeschenken gegeven tijdens de kerst en de jaarwisseling. Tegenwoordig worden er veel vaker ‘zomaar’ relatiegeschenken gegeven aan klanten. Het draagt namelijk bij aan een betere klantrelatie en brengt beter de boodschap door dan een belletje of mail. In deze blog geven we dan ook graag enkele voorbeelden wanneer relatiegeschenken bijdragen aan betere klantrelaties.
De klant bedanken

De klant bedanken voor het vertrouwen is een gebruikelijk tijdens de kerst en feestdagen. Je bedankt de klant hier voor het vertrouwen van afgelopen. Toch zal de waardering wanneer je ‘zomaar’ een relatiegeschenk toestuurt groter zijn. Tijdens de feestdagen krijgt de klant hoogstwaarschijnlijk veel meer relatiegeschenken van diverse klanten. Hierdoor kan je relatiegeschenk ondersneeuwen door andere gekregen geschenken. Tevens verwachten de klanten eigenlijk een relatiegeschenk en is de verrassing minder groot. Verras dus je klant eens met ‘zomaar’ en relatiegeschenk. De klant zal dit zeker waarderen!


Informatie doorgeven

Wanneer je een leuk nieuwtje hebt wil je dit natuurlijk graag delen met je klanten. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe uitbreiding in het team hebt of naar een nieuw adres gaat verhuizen. Veelal worden deze nieuwtje per mail gestuurd naar klanten. Echter is de kans dat de klant dit nieuwtje niet mee krijgt zeer groot. Een overvolle mailbox en een korte afleiding zijn dingen die er voor zorgen dat je leuke nieuws niet aankomt. Voorkom dus dat je nieuws in een overvolle mailbox wordt vergeten en vertel het nieuws met een relatiegeschenk. Er zijn namelijk veel originele relatiegeschenken die geschikt zijn voor alle nieuwtjes. Kijk bijvoorbeeld eens op Giftsdirect waar ze een groot assortiment promotiemateriaal hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een sleutelhanger bedrukken om aan te geven dat je als bedrijf gaat verhuizen. Of ga sokken bedrukken met het gezicht van je nieuwe collega. Zo weet je zeker dat klanten het meekrijgen en kennen ze je collega gelijk goed.

Over de Auteur

Particulier die informatie deelt over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo