FB pix Social media en het vullen van vacatures - Artikelpost

Social media en het vullen van vacatures

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1778 | Aantal woorden: 576 | Datum: | 0 commentaar

Het eerste uitgangspunt van een goede marketingstrategie is dat je een probleem oplost van een groep mensen die groot genoeg is. Vervolgens is het je taak om juist daar te zijn waar die mensen een oplossing voor hun probleem zoeken. Je hoeft dan alleen nog maar te bewijzen dat jij de beste oplossing hebt en de klanten komen vanzelf naar jou!

Dit geldt ook als je de vacatures binnen je bedrijf wilt vullen. Als iemand op zoek is naar werk gaan ze als eerst zoeken op de bekende vacaturebanken. Veel bedrijven maken hier natuurlijk gebruik van. Maar waar nog niet vaak aan gedacht wordt is optimaal gebruik van social media.

Als ik een vacature tegenkom op social media kan ik hem met een enkele klik doorsturen naar een van mijn vrienden. Ik ken mijn vrienden namelijk het beste en weet wie er op zoek zijn naar werk en in welke branche. Deze moderne vorm van Word-of-mouth is heel effectief omdat de vacatures die doorgestuurd worden ook daadwerkelijk relevant zijn voor de mensen die ze krijgen. En ze worden aanbevolen door vrienden, waardoor het openingspercentage een stuk hoger ligt.

Een van de manieren om je vacature via social media onder de aandacht te brengen is via twitter. Denk hierbij vooral aan de juiste hashtags. Neem bijvoorbeeld de hashtag #vacature. Zo weet je zeker dat mensen die op zoek zijn naar vacatures via Twitter jouw tweets zullen vinden. Vooral werving & selectiebureau’s maken hier al goed gebruik van. Enkele voorbeelden zijn de Twitterpagina van Yer, Ambitious People en Joof.

Je kunt je vacature ook onder de aandacht brengen via Facebook. Hierbij wil je natuurlijk een zo specifiek mogelijke doelgroep aanspreken. Je kunt daarom je Facebook Ads richten op een specifiek ingevulde interessegroep. Programmeurs zullen bijvoorbeeld programmeren als interessegroep hebben. Autoverkopers zullen automotive als interessegroep hebben. Zo kun je je vacatures heel specifiek aan de man brengen.

Als derde zijn er natuurlijk weblogs. Veel mensen zien weblogs niet zozeer als social media, maar ze behoren er zeker toe. Weblogs bieden de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan met klanten, maar ook zeker om de doelgroep van je vacatures aan te trekken. Je kunt hierbij denken aan extra informatieve artikelen die je bedrijf en je vacatures in de scope van je potentiële prospects zet. Upsell doet dit al, ze hebben een blog met informatieve artikelen voor mensen die werk zoeken.Over de Auteur

De auteur is columnist en heeft een eigen blog.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Denver Smartwatch Dames & Heren - Android & iOS - Volledige Belfunctie - Sporthorloge - Hartslagmeter - Bloeddrukmeter - Stappenteller - Saturatiemeter - Slaapmonitor - Social Media Activiteit - SWC156 - Zwart
Denver Smartwatch Dames & Heren - Android & iOS - Volledige Belfunctie - Sporthorloge - Hartslagmeter - Bloeddrukmeter - Stappenteller - Saturatiemeter - Slaapmonitor - Social Media Activiteit - SWC156 - Zwart

€ 19,80
Toon product

De aandacht verloren
De aandacht verloren

€ 27,99
Toon product

The Coming Wave
The Coming Wave

€ 27,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo