FB pix Stage in Amerika - Artikelpost

Stage in Amerika

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1122 | Aantal woorden: 765 | Datum: | 0 commentaar

De Verenigde Staten van Amerika, of afgekort de VS, is één van de meest invloedrijke landen ter wereld. Metropolen als New York, Los Angeles en Washington vind je in dit grote land. Amerika bestaat uit 50 staten, waarbij Alaska en Hawai afgezonderd liggen en is ontstaan uit de vele ontdekkingsreizen. Veel Amerikaanse volken hebben in het gebied geleeft, dat wij nu kennen als de VS. Vanaf de 16e eeuw werd het gekoloniseerd door onder andere de Spanjaarden, Engelsen, Nederlanders, Zweden, Fransen en de Russen. Momenteel zie je nog veel van deze invloeden terug in de leefwijze en de steden in Amerika. Delen van steden zijn bijvoorbeeld volledig Aziatisch. Door deze vele verschillende invloeden is een stage in Amerika een uitdagende onderneming. Je krijgt te maken met verschillende culturen, gewoontes en gebruiken en moet jezelf hieraan aan passen. Daarnaast is het sterke nationalisme van de Amerikanen een aspect om rekening mee te houden. Houd je dus van spanning en een uitdagende omgeving, dan is een stage in Amerika zeker iets voor jou!

Waar moet je aan denken?

Voordat je stage definitief is, moeten er een hoop dingen geregeld worden. Denk hierbij onder andere aan de volgende dingen: - Het regelen van een J1-visum, wat een erg precies en langdurig proces is in Amerika - Regelen van vliegtickets naar Amerika en binnen Amerika - Huisvesting in Amerika - Natuurlijk een stageplek in Amerika bij een (inter)nationaal bedrijf! Om deze aspecten van je stage goed te regelen en goed van start te gaan in Amerika, adviseer ik gebruik te maken van een stagebemiddelingsbureau gespecialiseerd in het regelen van een stage in Amerika.

Noorden van de Verenigde Staten

Amerika is een zeer uitgestrekt land met een grote diversiteit aan natuur, klimaten, maar ook steden en inwoners. Het noordelijk deel van de Verenigde Staten staat vooral bekend als de staten welke in de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 - 1865 'de Unie' vormden. De meest noordelijke staten van de huidige VS zijn Montana, Noord en Zuid Dakota, Michigan en Illinois. Grote steden die je in dit gebied kunt bezoeken zijn onder andere Seattle, Chicago, Minneapolis, Indianapolis en Detroit.

Oostkust van Amerika

Aan de oostkust van Amerika bevinden zich tal van grote steden zoals New York en Boston. De oostkust van Amerika wordt meestal aangeduid als zijnde het gebied tot aan Washington D.C. Een stageplaats in dit gebied is zeker de moeite waard, in steden als New York bevinden zich tal van (grote) bedrijven waar een buitenlandse stage zeker mogelijk is! Naast deze miljoenen steden bevinden zich aan de oostkust ook diverse nationale parken met een prachtige natuur.

Zuidelijke staten van de VS

De meest zuidelijke staten van de VS staan bekend om haar unieke cultuur en rijke geschiedenis. Tijdens de burgeroorlog werd er in deze regio op grote schaal aan slavernij gedaan, vooral doordat er op grote plantages werd gewerkt. Op deze plantages werden de winstgevende gewassen katoen en tabak verbouwd. Pas rond 1860 werd slavernij verboden in de Zuidelijke Staten, waar dit rond 1800 al gebeurde in de Noordelijke Staten. In het zuiden van de Verenigde Staten bevinden zich ook diverse nationale parken, waar je tijdens je stage zeker een bezoek aan kunt brengen. Daarnaast staat het zuiden ook bekend om haar muziek, met name de blues en jazz. Ga eens een dag rondhangen in New Orleans en geniet van het straatleven en de muziek!

Westkust van Amerika

Het westen van Amerika behelst een groot gebied. Het is lastig een duidelijke lijn te trekken, waardoor er veel gebieden binnen het westen zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Pacific States en de Mountain States. Het westen staat ook bekend door diverse films, van 'Het Wilde Westen'. Grote steden die je aan de westkust van Amerika vindt zijn onder andere Los Angeles, San Franciso en Seattle. Ook dit zijn prachtige steden om je opleiding af te ronden of naar een hoger level te tillen door middel van een stage.

Wil jij stage lopen in Amerika? Kijk dan eens hier: http://www.stagehuis.nl/stage/amerika.Over de Auteur

Allround tekstschrijfster

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo