Terug naar school als volwassene - Artikelpost

Terug naar school als volwassene

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 949 | Aantal woorden: 794 | Datum: | 0 commentaar

Jij hebt namelijk al een heel eigen leven opgebouwd met misschien al een gezinnetje en een hele hoop verplichtingen. Studeren is dus niet zomaar een kleine stap, maar een gigantische aanpassing voor zowel jezelf als voor je omgeving.

Je nieuwe leven inplannen

Wanneer je als volwassene terug naar school gaat is het een hele uitdaging om je dag zo in te delen om nog tijd over te houden voor je studie. Je hebt het namelijk al erg druk met allerlei andere bezigheden. Vooral als je nog een baan, een partner en kinderen hebt. Daarnaast wil je misschien ook nog tijd overhouden voor je hobby’s. Het is dus even wennen om hier de balans tussen te vinden en je opleiding met je werk te combineren.
Om je nieuwe leven zo goed mogelijk in te plannen is het belangrijk om een weekschema te maken waarin je voor de komende twee tot drie weken plant waar je je tijd aan wilt besteden. Je maakt dus van tevoren een planning op dit schema en vervolgens schrijf je erachter wat je daadwerkelijk in die tijd hebt gedaan. Gebruik voor elke activiteit een andere kleur om het schema zo overzichtelijk mogelijk te maken. Elke activiteit moet namelijk genoteerd worden. Van werk tot een biertje met je vrienden en van studeren tot persoonlijke verzorging.

Prioriteiten

Wanneer toch blijkt dat je te weinig tijd beschikbaar gesteld hebt om aan je studie te werken, is het aan te raden om je tijdsbesteding nog eens door te nemen en prioriteiten te stellen. Zo kan het voorkomen dat je achter gaat lopen op je medestudenten omdat je te weinig tijd in je studie steekt, wat erg demotiverend kan werken.

Voordelen van studeren als volwassene

 

Het studeren als volwassene brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben volwassenen vaak een heel goede reden en veel motivatie om te gaan studeren. Denk bijvoorbeeld aan het verder ontwikkelen van je vaardigheden of de kans pakken die je als kind nooit had. Als volwassene neem je alle keuzes veel bewuster, wat ook geldt voor het kiezen van een studie. Door je motivatie is de kans veel groter dat je veel plezier aan je opleiding zult beleven, in tegenstelling tot veel jonge medestudenten die naar school gaan omdat het moet of omdat ze nog niet willen werken. Pak dus nu die kans en schrijf je in voor een leuke opleiding!

Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo