Terug van vakantie: bouw werkdruk langzaam op - Artikel Post - Artikel Marketing

Terug van vakantie: bouw werkdruk langzaam op

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: PLavrijssen
Gezien: 534 | Aantal woorden: 423 | Datum: Mon, 22 Aug 2016 | 0 commentaar

Voor Midden-Nederland zit de vakantie er deze week echt op. Mensen zijn teruggekeerd van hun cruise, de scholen zijn weer begonnen en het normale leventje wordt weer opgepakt. Volgens hoogleraar emoties en welzijn Ad Vingerhoets kunnen mensen het beste langzaam aan het werk weer oppakken, dan zich er direct op te storten. Zo voorkom je dat de werkstress na de vakantie toeslaat.  

Kortjakje syndroom

Hoogleraar meneer Vingerhoets raadt iedereen aan om werk behapbaar te maken om een overweldigend gevoel voor te zijn. Het zou zelfs een remedie zijn voor het omgedraaide kortjakje syndroom: mensen die nooit ziek zijn, behalve in de weekenden en tijdens vakanties. Mensen die last hebben van het kortjakje syndroom werken vaak zo hard, dat hun lichaam geen pijntjes voelt. ‘’De informatie die ons lichaam geeft als we ziek worden, wordt door andere zaken aan de kant geschoven zodat we het niet voelen.’’ Legt Vingerhoets uit. ‘’Wanneer de prikkels en afleiding van het werken afneemt, voelt het lichaam de pijntjes weer en voelen we ons ziek.’’ 

Adrenaline 

Daarnaast kunnen mensen die een hoge werkdruk ervaren last hebben van infecties omdat het lichaam continue adrenaline aanmaakt. Hierdoor wordt ook de nachtrust negatief beïnvloed waardoor het immuunsysteem uiteindelijk verzwakt en de persoon vatbaarder maakt voor infecties. 

Voorbereiden op rustperiode

Probeer dus na de vakantie weer rustig aan te beginnen met werken. Neem na het werk voldoende rust om je lichaam te helpen wennen. Je kunt ook voordat je vrij hebt je lichaam laten wennen aan een rustige periode, door bijvoorbeeld het werk af te bouwen of te gaan sporten op de laatste dag voor de rustperiode. 

Vast ritueel 

Het is belangrijk om je lichaam te laten wennen aan de rust- en werkperiodes. Hoe je dat het beste kunt doen is zeer persoonlijk. De een gaat graag een rondje hardlopen, terwijl de ander liever gebruik maakt van een vast ritueel om de werkweek af te sluiten of ademhalingsoefeningen doet. Het is hoe dan ook erg belangrijk om te luisteren naar je lichaam!
Over de Auteur

VakantieXperts biedt de cruisereis van je leven aan! Bekijk het actuele aanbod op de website. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo