Thuiswerk en thuiswerken - Artikelpost

Thuiswerk en thuiswerken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 965 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

 

Thuiswerk en thuiswerken

Wat is het verschil tussen die twee zou je denken? Hoewel beide woorden het zelfde uitdrukken wordt er wel degelijk iets anders mee bedoeld.

Thuiswerk

Thuiswerk staat voor laaggeschoold werk wat thuis uitgevoerd kan worden. Je moet hierbij denken aan inpakwerk, ompakken, vullen, sorteren en eenvoudige dingen in elkaar zetten. De thuiswerker wordt geacht de spullen op te halen bij het bedrijf en ze weer terug te brengen als het werk klaar is.  Er wordt niet betaald per uur maar per afgeleverd werk.  De verdiensten voor thuiswerk zijn laag.  Een thuiswerker die inpakt verdient doorgaans een salaris van nog geen 5 euro per uur als je de gewerkte tijd deelt door de totale verdiensten. 

Arbeidsmarkt
Desondanks zijn er veel mensen die inpakwerk zoeken om toch wat extra's te verdienen bovenop hun uitkering of salaris.  De arbeidsmarkt in Nederland is de laatste jaren behoorlijk verslechterd voor laaggeschoolden. Veel werk is verdwenen naar lagelonenlanden of naar goedkope arbeiders gegaan uit de Oostbloklanden.  Ga je naar een uitzendbureau of winkel dan krijg je vaak het minimumloon. Dit is 9 euro bruto per uur voor iemand die ouder is dan 23 jaar.  Scholieren en studenten werken veelal in de horeca en supermarkt.  Kortom het valt niet mee om als veertig- of vijftig-plusser meer geld te verdienen dan de uitkering.  

Thuiswerken

Bij thuiswerken denk ik vooral aan het Nieuwe Werken.  Heel geleidelijk gaan steeds meer bedrijven en overheden over op thuiswerken.  Het heeft niet de vaart genomen die het aanvankelijk werd toegedicht.  De ideeen over het thuiswerken zijn nog steeds positief maar veel deskundigen zijn wel de mening toegedaan dat er een goede mix moet zijn tussen het werk op kantoor en het werken thuis.  Als de thuiswerker uitsluitend thuis zou werken dan kan de band tussen het bedrijf en de medewerker wel eens een stuk minder hecht worden.  Directe voordelen van thuiswerken  voor het bedrijf zijn besparing op kantoor- en energiekosten en minder autokosten. Er is veel onderzoek gedaan naar het werken thuis.  Algemene conclusies zijn dat het ziekteverzuim van de werknemers afneemt en het arbeidsplezier en de productiviteit toeneemt.  

Cloud

Ook de sterke ontwikkeling van cloud computing zorgt voor een groei van het thuiswerken.  De cloud zorgt ervoor dat werknemers overal kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk en niet langer aan kantoor gebonden zijn.  Vooral grote bedrijven maken goed gebruik van cloud computing.  Het MKB en ZZP-ers hebben een achterstand in het mobiele werken maar ook hier is een geleidelijke groei.  


Over de Auteur

De auteur is een thuiswerker en werkt vanachter zijn computer. In zijn jeugdjaren was hij ook een keer actief in het thuiswerk door buttons te maken.  

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo