FB pix Tips bij het plaatsen van vacatures - Artikelpost

Tips bij het plaatsen van vacatures

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2490 | Aantal woorden: 568 | Datum: | 0 commentaar

Plaats een pakkende titel

De titel van de vacature is het eerste wat iemand ziet. Dus ook de werkzoekenden die geinteresseerd zouden kunnen zijn in een functie binnen uw bedrijf. Zorg dat het een omschrijvende titel betreft die duidelijk aangeeft naar wat voor iemand u op zoek bent. Maak bijvoorbeeld gebruik van het salaris, de plaatsnaam en de duur van het dienstverband.

Hou het gevarieerd

Een veelgemaakte fout bij het plaatsen van vacatures is het klakkeloos kopieren en plakken van vacatureteksten. Maak liever gebruik van varierende, wervende teksten. Google geeft unieke teksten bijvoorbeeld voorrang op gekopieerd materiaal. Een unieke vacaturetekst springt er uit en heeft bij zoekmachines meer kans op reacties. Overal dezelfde teksten kopieren werkt meer in het nadeel dan in het voordeel. De respons is altijd hoger als er gebruik wordt gemaakt van een originele tekst. Kopieer en plak dus niet steeds dezelfde teksten.

Gebruik structuur

De eerste zinnen van de vacature zijn zichtbaar bij zoekresultaten. Het is dus van belang dat deze catchy en origineel zijn. Wat betreft de het aanzicht van de rest van de tekst: hou het zo overzichtelijk mogelijk. Een lange brok tekst is niet aantrekkelijk en stoot mensen eerder af dan dat het ze uitnodigt. Bij het lezen van een boek wordt immers ook de aandacht gehouden als het kort en bondig omschreven is. Gebruik dus alinea's waarin steeds een onderwerp besproken wordt. Te formeel taalgebruik kan mensen afschrikken.

Vergeet geen details

Vul de vacture zo compleet mogelijk in. Zonder de kern van de boodschap uit het oog te verliezen, is het mogelijk om veel informatie in een kleine hoeveelheid tekst te stoppen. Zo ontstaat een volledig beeld van de functie maar wordt ook niet teveel weggegeven. Bijvoorbeeld de informatieverstrekking qua salaris. Vul liever een term als 'volgens CAO' in dan een daadwerkelijk bedrag. Maar: overbodige informatie kan beter achterwege gelaten worden.

Uitnodigend schrijven

Vermeld geen eisen in de vacaturetekst. 'U dient' of 'wij verwachten' nodigt niet echt uit om eens lekker te gaan solliciteren bij een bedrijf. Het schrikt eerder af. Hou het vriendelijk en verhalend als het aankomt op de functieomschrijving. Probeer ook zo weinig mogelijk cliches in de tekst te gebruiken. Die worden in alle vacatureteksten gebruikt en bieden weinig informatiewaarde.

Vergeet het logo niet

Het klinkt logisch, maar het is belangrijk om een bedrijfslogo bij de vacature te plaatsen. Het is toch de officiele kennismaking met een bedrijf. Het weergeven van het logo geeft een professionele uitstraling en is de eerste indruk van een werkzoekende omtrent het bedrijf.

Verlaag de drempel

Zorg dat de lezers van de vacature niet worden afgeschrikt door de opdracht om te reageren. Niet iedereen die de vacature leest wil per direct solliciteren. Haal de drempel daarom wat omlaag en zorg dat werkzoekenden op verschillende manieren kunnen reageren voor meer informatie. Vermeld bijvoorbeeld een telefoonnummer en emailadres waar men contact mee kan opnemen. Het ligt voor de hand, maar schrijf de tekst in het Nederlands. Veel mensen haken af bij een tekst die in een andere taal gesproken is.Over de Auteur

Randstad is sinds de start, 50 jaar geleden, marktleider in de wisselwerking tussen werknemer en –gever. Behalve hulp aan werkzoekenden, worden ook werkgevers bijgestaan in de zoektocht naar nieuw personeel. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo