Tips voor het starten van een eigen onderneming - Artikelpost

Tips voor het starten van een eigen onderneming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 189 | Aantal woorden: 1238 | Datum: | 0 commentaar

Er komt ontzettend veel kijken op het moment dat je een eigen onderneming start. Je moet werkelijk aan alles zelf denken en er is niemand die je nu gaat vertellen hoe je alles moet doen. Je bent je eigen baas en je zult dus nu zelf een plan moeten trekken. In dit artikel geef ik je een aantal tips en stappen die je kunt nemen voordat je je eigen onderneming start.
Bekijk de mogelijkheden

Misschien heb je al een duidelijk beeld wat voor bedrijf je wilt oprichten, maar als je dat nog niet hebt, zul je dat eerst duidelijk moeten krijgen. Welke diensten of producten ga je verkopen? En waar liggen jouw kwaliteiten? Het is namelijk handig om te weten waar je kwaliteiten liggen, zodat je deze ook goed kunt inzetten!


Onderzoek de markt

Voordat je daadwerkelijk begint met ondernemen dien je de markt te verkennen. Doe onderzoek naar de concurrenten en bepaal hoe je zelf de markt op gaat met je product of dienst. Weet wat jouw bedrijf anders maakt dan de rest!


Bekijk het financiële plaatje

Om je bedrijf van de grond te krijgen, heb je geld nodig. Maak een financieel plan en breng in kaart hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. Dan kun je zien of je het bedrag al bezit of dat je een zakelijk krediet nodig hebt. Daarnaast krijg je ook inzicht in de kansen van je bedrijf en of het op langer termijn rendabel is.


Originaliteit is belangrijk

Voordat je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dien je een bedrijfsnaam te hebben. Het is belangrijk dat je naam origineel is, maar wel herkenbaar, blijft hangen en duidelijk maakt wat je te bieden hebt met je onderneming. Doe ook onderzoek of je bedrijfsnaam niet al bestaat!


Kies een rechtsvorm

Op het moment dat je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel dien je een rechtsvorm te kiezen. De rechtsvorm bepaald onder andere je aansprakelijkheid, maar ook welke belastingen je dient te betalen of welke fiscale voordelen je krijgt.


Houd administratie bij

Wanneer je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dien je een administratie bij te houden. Er zijn vast leukere dingen te bedenken, maar dit is een verplicht onderdeel. Zorg dat je administratie voldoet aan alle eisen. Zo moet je duidelijk maken hoeveel belasting u moet betalen of hoeveel je nog terug krijgt.


Regel de algemene voorwaarden en verzekeringen

Een eigen onderneming hebben neemt ook risico’s met zich mee. Het is belangrijk om deze risico’s van te voren goed in kaart te brengen, om ze daarna zoveel mogelijk te beperken of dek ze zo goed mogelijk af. Je zou bijvoorbeeld verzekeringen af kunnen sluiten. Daarnaast moet je ook niet je pensioen vergeten! In de algemene voorwaarden maakt je duidelijk welke rechten en plichten jij en je klanten over en weer hebben. 


Opleidingen

Er bestaan geen opleidingen of diploma’s voor ondernemers. Wel zou je bepaalde cursussen kunnen volgen die aansluiten op de werkzaamheden die je uitvoert bij je bedrijf. Het volgen van cursussen houd je ook scherp en altijd up to date over alle zaken die spelen op de markt.

 

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo