Tips voor het vinden van een nieuwe baan - Artikelpost

Tips voor het vinden van een nieuwe baan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 352 | Aantal woorden: 850 | Datum: | 0 commentaar

 

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet hoe je dat het beste kan aanpakken? In dit blogartikel lees je de tips voor het vinden van je nieuwe baan.

De tips

1.      Bedenk welke baan bij je past, dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar vaak oriënteren mensen te breed en daar raak je teveel tijd aan kwijt. Weet wat voor werk je wil doen.

2.      Goed voorbereid zijn op je sollicitatie. Tijdens een sollicitatie komen vaak een aantal vragen terug zoals: ‘hoe zal je jezelf omschrijven’ en ‘wat zijn jouw kwaliteiten?’. Zorg ervoor dat je deze vragen kan beantwoorden zonder flink te aarzelen over je antwoorden.

3.      Zorg dat je social media up-to-date is. Vaak checken bedrijven jouw sociale media accounts zoals LinkedIn en Facebook. Zorg ervoor dat die er representatief uitzien.

4.      Schakel je eigen netwerk in, op LinkedIn wordt regelmatig gevraagd of mensen nog een leuke baan weten/hebben, of er worden mensen getagd in berichten van bedrijf. Die mensen weten vaak wat bij je past, dus laat weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan!

5.      Tijd om op zoek te gaan naar vacatures! Nu mag je zelf aan de slag gaan om jouw ideale baan te vinden! Mocht je toch nog niet weten wat je wil doen, dan kan je uitstekend terecht bij uitzendbureau Almelo! Als dat niks is heb ik een tip, magazijnwerker in Enschede!

6.      Als je een bedrijf hebt gevonden die echt perfect bij je past, maar geen vacature heeft openstaan? Dan kan je ook een open sollicitatie doen. Het is dan aan jou om het bedrijf te overtuigen om een plekje voor je vrij te maken.

7.      Pas je CV aan per vacature. Mocht een bedrijf graag mensen zoeken die erg goed individueel kunnen werken? Dan is dat handig om dit te benoemen in je CV. Hetzelfde geldt voor het samenwerken, pas per gevraagde/gewenste eigenschap je cv aan zodat je het meeste kans maakt.

8.      Bereid je sollicitatiegesprek goed voor, kom op tijd en schrijf voor jezelf alvast een aantal vragen op over bijvoorbeeld de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit wordt vaak vergeten tijdens een sollicitatie gesprek.

9.      Tijdens het gesprek is het belangrijk om een actieve houding te hebben, lekker ontspannen, weet wat ze kunnen vragen en wat jij moet antwoorden.Over de Auteur

b.houdel@supportflex.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Succesvol solliciteren
Succesvol solliciteren

€ 10,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo