FB pix Verbeter je communicatievaardigheden met deze 5 handige tips - Artikelpost

Verbeter je communicatievaardigheden met deze 5 handige tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1413 | Aantal woorden: 644 | Datum: | 0 commentaar

Wat je ook voor werk doet, je succes zal voornamelijk van je communicatievaardigheden afhangen. Als jij je ideeën en gedachtes goed kunt overbrengen, dan heb je kans om een goede leider te worden. Hier zijn vijf manieren om beter te communiceren.
  1. Werk aan je lichaamstaal. Je lichaamstaal zegt veel over hoe je communiceert met anderen. Neem daarom een goede lichaamshouding aan die laat zien dat jij een goed individu met veel zelfvertrouwen bent. Mocht u hier moeite mee hebben raden wij u aan een workshop te volgen. Maak oogcontact, knik een paar keer en sla je armen niet over elkaar.

  2. Wees to-the-point als je spreekt en ben attentief als je luistert. To-the-point zijn heeft een aantal voordelen. Ten eerste zal het de luisteraar bij het gesprek houden, oftewel er is minder kans dat hij is afgeleidt. Direct zijn betekent ook dat je duidelijk spreekt en dat het duidelijk is dat de luisteraar weet waar je het over hebt. Je moet ook een goede luisteraar zijn. We hebben de neiging om een beetje af te dwalen als we luisteren. Probeer er een gewoonte van te maken om in je hoofd aantekeningen te maken van wat de andere persoon zegt.

  3. Ben consequent. Misschien ligt je zwakke punt bij de kwaliteit of kwantiteit van je communiceren. Goede communiceerders blijven altijd beschikbaar. Wees niet bang om te vertellen wat niemand durft te vertellen. Blijf wel eerlijk en open voor diegene die van je afhangen.

  4. Wees geduldig. Geduld is misschien wel een van de moeilijkste dingen waar mensen mee te maken krijgen.

  5. Oefen. Je hebt vast wel eens van het gezegde ‘oefening baart kunst’ gehoord. Nou, dit geldt zeker voor communiceren. Als je echt wil veranderen naar een goede spreker, dan moet je vertrouwen hebben in andere mensen en kunnen inspireren.


Dit zijn maar vijf tips, maar deze tips zullen je wel helpen een goede communiceerder, en uiteindelijk de beste leider die je mogelijk kan zijn, te worden. Dus, verlies geen tijd en begin nu meteen!

Over de Auteur

Mark is een fanatieke schrijver en wil graag een groot aantal mensen bereiken. Mark schrijft over uiteenlopende onderwerpen en heeft ervaring op het gebied van communicatie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo