Vergader je veel? Hier wat tips om het efficiënter te laten verlopen - Artikelpost

Vergader je veel? Hier wat tips om het efficiënter te laten verlopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 616 | Aantal woorden: 681 | Datum: | 0 commentaar

Vergaderen en het bedrijfsleven gaan samen. Tegenwoordig vindt het vergaderen veelal digitaal plaats. Maar hoe pak je dit efficiënt en doeltreffend aan? Onderstaand artikel geeft tips om je vergaderingen soepel te laten verlopen door middel van presentatieschermen en touchscreen.
Digitaal vergaderen en de Barco Clickshare
Maak van tevoren een goede en gedegen planning. Op deze manier weet elke deelnemer precies hoe de vergadering verloopt. Dit zorgt voor helderheid en structuur tijdens de vergadering. Vooraf kan je de punten van de vergadering delen zodat deelnemers echt betrokken worden bij het gehele proces. Vragen kunnen op deze manier van tevoren worden gesteld en dit bespaart tijd en onduidelijkheden.

Door de
Barco ClickShare bij je digitale vergadering te betrekken wordt presenteren eenvoudig, duidelijk en helder. Het is een ideaal apparaat voor kleine tot middelgrote vergaderzalen. Elke medewerker maar ook gasten maken verbinding met het apparaat met slechts één klik. Je gebruikt op simpele wijze een stekker in de Barco Clickshare en maakt verbinding met bijvoorbeeld een PC of mobiel apparaat. Vervolgens kan beeldmateriaal eenvoudig worden getoond.

Digitaal vergaderen en een touchscreen
De manieren van werken veranderen in sneltreinvaart. Als je veel vergadert wil je je vergaderingen soepel laten verlopen. Een touchscreen zorgt ervoor dat men doelgericht samen kan werken.

Touchscreens zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en formaten. Vaak is dit een verschil van 55 tot 86 inch. Het geschikte formaat voor je organisatie is afhankelijk van het aantal deelnemers, de grootte van de vergaderzaal en de wijze waarop het scherm gebruikt gaat worden.

Naast het formaat is het verstandig om een blik op de resolutie te werpen. Een scherpe resolutie zorgt voor beter beeld. Daarnaast zorgt het voor een fijnere ervaring tijdens de vergadering. Bovendien wordt je boodschap door middel van duidelijk beeld beter overgebracht. Hoe hoger de resolutie hoe beter het beeld zal zijn. Kies voor een touchscreen met minimaal Ultra HD resolutie of 4K.

Ook het geluid is van belang, je wil elkaar immers goed kunnen verstaan tijdens een vergadering. In het scherm zitten ingebouwde luidsprekers. Vaak zijn dit luidsprekers met 15 tot 20 watt en dit produceert voldoende geluid voor een gemiddelde vergaderruimte. Informeer bij de fabrikant welke speakers in het apparaat zitten, soms is de kwaliteit al erg goed en en is een externe speaker niet nodig. Wil je graag mooier en voller geluid tijdens je vergaderingen? Dan is het een goede tip om externe speakers aan te schaffen indien de ingebouwde speakers niet voldoen.

Over de Auteur

Als parttime werknemer en ondernemer weet ik alles over vergaderen. Graag deel ik mijn ervaring en tips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo