FB pix Vergaderen, wat is het eigenlijk? - Artikelpost

Vergaderen, wat is het eigenlijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1092 | Aantal woorden: 335 | Datum: | 0 commentaar

Vergaderen, als je op een kantoor werkt heb je er ongetwijfeld met enige regelmaat mee te maken. Sommige mensen vinden vergaderen leuk, sommige mensen hebben een hekel aan vergaderen en anderen zien het nut er niet helemaal van in. Er zijn bedrijven waar er zelfs iets te veel wordt vergaderd, zonder dat er daadwerkelijk besluiten worden genomen. Vergaderen is eigenlijk niets anders dan met een aantal mensen bij elkaar zitten en praten over actuele zaken die binnen het bedrijf spelen. Vaak leidt een vergadering tot discussies en meningsverschillen. Dit alles gebeurd vaak in een formele setting, waarbij de vergadertafel een centrale rol speelt. Dit is namelijk de plek waaraan men bijeenkomt. 

De ene vergadering is de andere niet. Soms wordt er eindeloos vergadert, zonder dat er daadwerkelijk iets concreets wordt afgesproken. Toch kunnen vergaderingen zinvol en leuk zijn, waarbij goede resultaten behaald kunnen worden, die iets binnen het bedrijf te weeg kunnen brengen. Bij vergaderingen wordt er meestal voorafgaand een agenda bekend gemaakt, waarop iedereen zich kan voorbereiden. De vergadering wordt geleidt door de voorzitter, welke ook verantwoordelijk is voor de structuur binnen een vergadering.

Er zijn daarnaast verschillende vergadervormen die we kunnen onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld de brainstormvergadering, waarbij er in het algemeen wordt nagedacht over verschillende oplossingen voor bijvoorbeeld een bepaald probleem. Iedereen kan wat roepen en goede ideeën worden bewaard en opgeslagen. Daarnaast bestaan er informatieve vergaderingen, instructieve vergaderingen en besluitvormende vergaderingen. Ieder van deze vergadervormen heeft zijn eigen doelen en structuur.

Ga je binnenkort voor het eerst vergaderen, bereidt je dan altijd goed voor zodat je weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk.Over de Auteur

RB Online brengt informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo