FB pix Voordelen van reintegratie - Artikelpost

Voordelen van reintegratie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1374 | Aantal woorden: 446 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer een persoon een tijd lang niet meer heeft gewerkt en weer aan het werk gaat, dan kan dit proces worden beschreven als reintegratie. Reintegratie kan plaats vinden wanneer op dit moment een uitkering wordt ontvangen of anderzijds wanneer men uit een werksituatie komt. Vanuit beide perspectieven biedt reintegratie een ideale oplossing, gezien de persoon weer kan worden begeleid naar een werkend bestaan. Een professioneel reintegratie traject is dus van eminent belang in het Nederlandse loopbaan traject.

Bij reintegratie vanuit een uitkering ontvangt een persoon bijvoorbeeld een WW-uitkering, WAO-uitkering, WAZ-uitkering of ziektewetuitkering, om vanuit die situatie de arbeidsmarkt weer op te gaan. Bij ontvangst van een uitkering worden vaak niet tot nauwelijks werkzaamheden uitgevoerd, waardoor het via reintegratie aangeboden krijgen van een passende baan belangrijke voordelen met zich meebrengt. De begeleiding richting een werkend bestaan kan mensen namelijk een gevoel van eigenwaarde geven en weer zin geven aan het dagelijks bestaan. Bovendien vergroot professionele uitbesteding bij een reintegratiebureau de kansen op de arbeidsmarkt. Vanuit een op maat gemaakt reintegratie traject wordt namelijk de meest passende oplossing naar het werkend bestaan gevonden.

Bij reintegratie vanuit een werksituatie kan het werk niet tot beperkt worden uitgevoerd door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. De verantwoordelijkheid bij zo’n traject ligt zowel bij de werknemer als de werkgever. Reintegratie vanuit een werksituatie is een op maat gemaakt traject, daar het per persoon afhankelijk is in welke graad men arbeidsongeschikt is. Bij een reintegratie traject vanuit een werksituatie is het daarom enorm van belang om de nadruk te leggen op hetgeen de werknemer nog wel kan, in plaats van wat de werknemer niet meer kan. Uitbesteding van dit type reintegratie traject kan zowel voordelen opleveren voor de werknemer als voor de werkgever. Er bestaan namelijk tal van subsidies en uitkeringen om bijkomende kosten en/of bijkomend inkomstenverlies te doen verminderen. Reintegratiebureaus kunnen als geen ander regelingen voor werkgevers en werknemers in kaart brengen, waardoor vanuit een kosten efficiënt perspectief zowel de ideale situatie kan worden gecreëerd voor werkgevers als voor werknemers.

Of nu tot reintegratie wordt overgegaan vanuit een uitkering of vanuit een werksituatie, een professioneel ingezet reintegratie traject kan enorm veel voordelen met zich meebrengen. Dit geldt voor zowel de werkgever als de werknemer.Over de Auteur

Reintegratie is zowel voor werkgever als voor werknemer enorm van belang. Uitbesteding van het reintegratie traject is daarom sterk aan te raden bij het ingaan van een reintegratie traject.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo