Waar moet je op letten bij het huren van een kantoorpand? - Artikelpost

Waar moet je op letten bij het huren van een kantoorpand?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 232 | Aantal woorden: 592 | Datum: | 0 commentaar

Of je nou op zoek bent naar een ander kantoorpand of voor het eerst een geschikt kantoor zoekt, het blijft een lastige zoektocht. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met je eigen wensen, maar ook met die van je collega’s, medewerkers en/of klanten. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de zoektocht naar een nieuw pand. Twee belangrijke zijn: locatie en voorzieningen. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal factoren die meetellen.

Locatie

De locatie van het nieuwe pand is het belangrijkst voor jezelf, werknemers en klanten. Wanneer je altijd een kantoorruimte in Amsterdam hebt gehuurd, is het verhuizen naar een kantoorruimte in Arnhem een grote stap. De kans is groot dat dit niet haalbaar is voor de werknemers.

Bij de locatie behoort ook de bereikbaarheid van de ruimte. Zit deze langs de snelweg of midden in de stad? Beide hebben voordelen, op basis van je eigen voorkeur kan hier een beslissing over worden genomen. Komen alle werknemers met de auto? Dan zal een kantoor dicht bij de snelweg een betere optie zijn dan midden in de stad. Ook parkeerplekken moeten op dat moment niet vergeten worden. Zijn er voldoende gratis parkeerplekken? Of maar een beperkt aantal betaalde plekken?

Voorzieningen

Naast locatie zijn ook voorzieningen van belang. Een net sanitair en bijvoorbeeld een receptie en lunchruimte zijn ook wat waard. Bij een office for rent wordt vaak wel aangegeven welke voorzieningen er aanwezig zijn in het pand. Voornamelijk wanneer je met klanten vaak afspraken hebt op kantoor, is het van belang dat het pand van buiten en binnen representatief is.

Bij voorzieningen kan je ook denken aan de schoonmaakwerkzaamheden. Wordt dit centraal geregeld via een schoonmaakbedrijf of moet je zelf alles schoon houden? Wanneer dit centraal geregeld wordt, kan dit natuurlijk ook terug te zien zijn in de kosten én scheelt dit je zelf veel tijd.  

Daarnaast is ook de grootte van de ruimte van belang. Ben je van plan uit te breiden de komende jaren? Dan is een grote ruimte belangrijk. Ook eventuele vergaderruimtes of andere aparte ruimtes zijn altijd handig wanneer er afspraken op kantoor zijn of iemand zich even wil afzonderen.

Parkeerplekken

Aansluitend op de vorige alinea zijn parkeerplekken erg belangrijk wanneer werknemers, klanten en/of leveranciers met de auto komen. Zoals eerder benoemd kan dit een probleem vormen wanneer het kantoor in de stad gevestigd is. Het is vervelend wanneer klanten parkeergeld moeten betalen voor een afspraak bij je op kantoor. Dit kan een slechte eerste indruk geven.

Uitstraling

Als je vaak het grootste deel van je werktijd op kantoor bent, is het prettig wanneer de ruimte een fijne uitstraling heeft. Een schoon en net kantoor zal een positieve invloed hebben op je productiviteit. Let bij een bezichtiging dus ook op de uitstraling van de kantoorruimte. Ook de staat van een keuken en de toiletten geven je een goed beeld van de staat van het pand. Dit is ook weer van belang bij het ontvangen van klanten.Over de Auteur

De auteur schrijft vaker artikelen en wil de ondernemers helpen bij een zoektocht naar een nieuw kantoorpand.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[117 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo