Waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen? - Artikelpost

Waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 158 | Aantal woorden: 410 | Datum: | 0 commentaar

Heb je al een energielabel aangevraagd voor je bedrijfspand? Het aanvragen van een energielabel levert verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de waarde van je bedrijfspand mogelijk sterk stijgt als gevolg van het energielabel. Waar je tot voor kort dacht dat je bedrijfspand een energielabel C had, blijkt uit de meting mogelijk dat het pand een energielabel B of zelfs A heeft! Het maakt het veel gemakkelijker om het pand te verhuren of op termijn te verkopen. Andere bedrijven zullen immers sneller voor een bedrijfspand met energielabel A kiezen, dan voor het pand van de concurrent met energielabel C!

Aanvragen van energielabel kan verplicht zijn

In sommige gevallen is het verplicht om een energielabel aan te vragen voor je bedrijfspand. Dit geldt onder meer, wanneer je het bedrijfspand te huur aan wilt bieden of wanneer je deze wilt verkopen. De verplichting van het aanvragen van te huur of te koop aangeboden bedrijfspanden geldt als sinds 2015. Let op, deze verplichting geldt niet voor bedrijfsruimtes met een gebruiksoppervlak van minder dan 50 vierkante meter. Ook wanneer het bedrijfspand gebruikt wordt voor het opslaan of bewerken van goederen, is het niet verplicht om een energielabel aan te vragen.

Energielabel voor financiering bij de bank

Verschillende banken stellen verplichtingen aan het energielabel van een bedrijfspand, alvorens zij projecten, ondernemingen of bijvoorbeeld verbouwingen financieren. Zo geldt bij veel banken, dat het bedrijfspand in ieder geval energielabel C moet hebben om een financiering rond te kunnen krijgen. Vaak lees je hier meer over in de voorwaarden die banken stellen aan het verstrekken van kredieten aan ondernemers.

Tips op het energielabel van je bedrijfspand

Blijkt je bedrijfspand na het aanvragen van het energielabel geen energielabel A, B of C te hebben? Kijk in dat geval eens naar de concrete tips die op het energielabel vermeld staan. Deze tips helpen je het energieverbruik binnen het pand terug te dringen. Niet alleen goed voor een maatschappelijk verantwoorde en energiezuinige manier van ondernemen. Ook goed voor de portemonnee van je onderneming.

Energielabel bedrijfspand aanvragen? Dat kan gemakkelijk en voordelig via EnergielabelVoorMijnPand.nl.Over de Auteur

Als bedrijfspand eigenaar helpt ik graag andere pandeigenaren door meer te vertellen over waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen verstandig is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo