FB pix Waarom gaan detacheren - Artikelpost

Waarom gaan detacheren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1381 | Aantal woorden: 449 | Datum: | 0 commentaar

Het is lastig om jezelf te onderscheiden op de arbeidersmarkt wanneer je net je studie hebt afgerond. Naast jou zijn er nog tal van andere die succesvol een opleiding hebben gevolgd en daarnaast dezelfde competenties beheersen. Dat leidt er vaak toe dat je je in een sollicatiegesprek niet echt kan positioneren ten opzichte van je medestudenten welke ook op de sollicitatiestoel zitten. En op een uitzendbureau met dat ene baantje zit je ook niet echt te wachten. Daarom kan je er voor kiezen een baan op detacheringsbasis te kiezen. 

Wat is detacheren precies?

Detacheren houdt niks anders in dan het lenen van arbeidskracht. Vaak is dit branchegerelateerd maar het kan ook via een detacheringsbureau zijn. Je werkt feitelijk dus in dienst van het bureau wat je detacheert. Het voordeel ten opzichte van een uitzendbureau is dat er vaak meer vastigheid wordt geboden en ook de arbeidsvoorwaarden zijn een stuk gunstiger. Vaak ben je bezig met projecten voor de duur van minimaal een half jaar maar wat ook kan oplopen tot meer dan een jaar. Bij het bedrijf waaraan je wordt uitgeleend zal je dus het dagelijkse werk oppakken terwijl je door het detacheringsbureau wordt uitbetaald, ook bij ziekte of verlof. 

Voordelen voor de opdrachtgever

Het grote voordeel voor een opdrachtgever is de flexibiliteit die geldt bij een detacheringsbureau. Je kan met redelijk weinig risico besluiten om iemand in te huren voor een bepaald project zodat je organisatie zich op de corebusiness kan richten. Daarbij is het grote voordeel dat je niet het risico draagt voor ziekteverzuim of ontslag. Daarnaast is het ideaal om hoger geschoold personeel in te huren vanwege de flexibele vorm zodat een complex in ingenieus project kan worden afgerond. 

Succesvolle voorbeelden van detacheringsprojecten zijn vooral in de ICT en reorganisatie branches te vinden. Deze "grote opdrachten" zijn vaak tijdelijk van aard maar hebben wel de kennis en kunde nodig van een specialist welke ook nog eens hoog aangeschreven staat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan

 

  • Systeembeheer
  • Inrichting van nieuwe systemen
  • ISO normering regeling

Voor cases op ict gebied kan je gaan naar Ritchie Solutions, een van de vele detacheringsbureaus in de IT branche en specialist in Breda. Over de Auteur

Ik ben een jonge vrouw en fanatiek schrijfster. Ik blog op verscheidene artikelwebsites. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo