Waarom je toch boer zou willen worden - Artikel Post - Artikel Marketing

Waarom je toch boer zou willen worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 134 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

”Hi-j warkt deur zommer en winter, hi-j zwoegt deur 't hele joar. Moar de bankschuld warkt 't hardsten en drukt op alles zwoar. Hi-j warkt ook op zondag, hi-j warkt altied deur. Hi-j dich vaak bi-j zichzelf: ‘woar doe ik 't veur?’.”

Het is het eerste couplet uit De boer dat is de keerl, een bekende hit van de Achterhoekse boerenrockband Normaal. De strekking: boeren werken door tot aan de dood en verdienen ondertussen geen cent. Het nummer stamt uit 1993, maar de tekst strookt volledig met de hedendaagse situatie.

Pensioengerechtigde agrariërs kunnen geen opvolger vinden, terwijl ze er maar wat graag mee zouden willen stoppen. Extreem lage melkprijzen dwingen melkveehouders om overproductie te draaien, teneinde maar maar geen verlies te lijden. Uitjes zitten er zelden in, om maar niet te spreken over vakanties. Nee, werken in de agrarische sector lijkt geen pretje. Waarom zou je er dan tóch aan beginnen?

Altijd buiten aan het werk

Het boerenleven is fysiek wellicht zwaar, maar anderzijds ook weer ontzettend gezond. Je bent continu in de buitenlucht, een geschenk voor je longen. Vergelijk dat eens met een kantoorbaan!

Geniet van de vrijheid

Nee, werken op de boerderij is geen 9-tot-5-baan. Maar wel een baan waarin je een ongekende vrijheid geniet. Niemand vertelt je wat je moet doen, je bepaalt zelf hoe je dag eruitziet. Bovendien woon je naast je werk. Geen files dus, geen gestress om op tijd te komen.

Je bent onmisbaar

Als boer vervul je een job die er écht toe doet. We kunnen niet zonder de boer! Om nog maar eens Normaal aan te halen: “‘t zol iederiene duftig raken, as de boer ging staken, want de boer dat is de keerl die 't mot doen.” Wat zouden we zijn zonder melk, zonder aardappelen, zonder vlees, zonder groenten…

Oh Yvon

En tot slot, niet geheel onbelangrijk: je kunt meedoen aan Boer Zoekt Vrouw! Het programma waar heel Nederland van smult. Als boer liggen de vrouwen aan je voeten. Meer redenen heb je niet nodig, toch?Over de Auteur

Specialist 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo