FB pix Waarom we wetenschappelijke communicatie nodig hebben - Artikelpost

Waarom we wetenschappelijke communicatie nodig hebben

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1129 | Aantal woorden: 367 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Ik heb meerdere besprekingen en vergaderingen meegemaakt en bijgewoond in het laatste jaar en wanneer ik praat met andere wetenschappers blijven bepaalde aspecten hier voor naar boven komen. Het is erg belangrijk dat ook wetenschappers juist en direct kunnen communiceren. Nu meer dan ooit willen ook geen wetenschappers weten wat er in de wereld speelt en de ontwikkeling hiervan. GOAL trainingen leert je om de juiste communicatie te geven binnen een onderneming. In elke industrie en branche moet goed worden gecommuniceerd. Het is zo belangrijk. Slechte communicatie hetzij schriftelijk als verbaal zorgen voor miscommunicatie. Communicatie is ook een vorm van wetenschap en ook zeker zijn hier wetenschappers in te vinden. Perfect, want daarom ben ik ook een wetenschapper in de communicatie geworden. Het vraagt me alleen af dat dit al speelt sinds 1985 hoe het nu met andere landen gesteld is en met name de Verenigde Staten.

 

 

Een fascinerend Brits boek opende duidelijk mijn ogen. Dit boek was een perfectie voorbereider om je goed op de punten te wijzen voor het studeren van communicatie op wetenschappelijk niveau. Ik vond het geweldig om te lezen wat er nu werkte en wat niet voor wetenschappelijke communicatie. Een van de meest belangrijke dingen in het boek was, hoe je het beste als wetenschapper informatie kon overbrengen dat ook de ‘gewone’ mens kon verstaan en begreep. Hierin stonden vele tips om hiermee te kunnen omgaan en waar ik als wetenschapper in de communicatie zeer veel aan heb gehad en geleerd. Toen ik dit verhaal vertelde kreeg ik vele reacties van collega’s die zich gingen verdiepen in communicatie en hoe dit over te brengen. Natuurlijk moet je zelf als wetenschapper je eigen blijven ontwikkelen en niet achter de feiten aan blijven lopen.Over de Auteur

Jan Gasteren is een hobby schrijver en werkt graag aan veel informatieve online teksten. Daarnaast geeft Jan trainingen aan mensen die vooral in de detailhandel werken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo