FB pix Wat betekent persoonlijke ontwikkeling? - Artikelpost

Wat betekent persoonlijke ontwikkeling?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2397 | Aantal woorden: 489 | Datum: | 0 commentaar

De menselijke persoonlijkheid is een hele krachtige en effectief instrument om zelf verder te ontwikkelen. Feit is dat we meestal niet op deze manier naar onze eigen persoonlijkheid kijken. Over het algemeen kijken de mensen andersom: om je heen kijken wat er buiten je om gebeurt, waarna dit toegepast wordt op de eigen persoonlijkheid. Ik kan je 1 ding verzekeren: dit is niet de manier voor persoonlijke ontwikkeling. Het moet van binnenuit komen, vanuit jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling kun je op allerlei gebied toepassen, maar de meest slimme manier is om jezelf te ontwikkelen op het sociale vlak. Waarom? Als je ontwikkeld bent op het sociale vlak, zal dat ongetwijfeld ook zijn (positieve) weerslag hebben op de rest van je leefomgeving. Zeker voor de y generatie is dit belangrijk. Sociale persoonlijke ontwikkeling is onder andere het proces van ontwikkeling van communicatietechnieken, niveau van vertrouwen, eigenwaarde, manieren, etiquette en de mate van positieve instelling ten opzichte van je gezin, relatie, familie en collega’s. Dit alles kan resulteren in een ongekende innerlijke rust en zelfverzekerdheid, een hogere eigenwaarde. Daarnaast heeft dit een positieve uitstraling naar je persoonlijke- en zakelijke omgeving.

Realiseerbare doelen

Eén van de belangrijkste zaken in persoonlijke ontwikkeling is het stellen van doelen. Een doel voor ogen hebben werkt zeer motiverend, en juist dat heb je nodig. De juiste motivatie!

Daarbij is het belangrijk om haalbare doelen te ontdekken en te identificeren. Doelen waar je naartoe kunt werken.

Ga geen onhaalbare lange-termijndoelen opstellen, maar neem kleinere stapjes. Niet TE klein en te makkelijk, maar net genoeg om een beetje verder te moeten springen dan je eigenlijk denkt te kunnen. Als de doelen onhaalbaar en te ver weg zijn zal dit alleen maar demotiverend werken. Onvermijdelijk zal dit leiden tot stilstand of misschien erger.

Motivatie

Zoals gezegd speelt (zelf) motivatie een sleutelrol in het proces van persoonlijke ontwikkeling. Er zijn verschillende manieren om jezelf te motiveren. Sommigen zullen een soort beloningsysteem hebben om zichzelf in focus te houden op het tussendoel of einddoel. Anderen zullen zich gemotiveerd voelen door te kijken naar anderen, die hierin al succesvol waren, en hieruit inspiratie en motivatie te putten.

Onlangs las ik op internet een quote van Les Brown. Een alleszeggende quote: "Believe that you possess a basic goodness, which is the foundation for the greatness you can ultimately achieve."

Iedereen heeft het vermogen om zichzelf te ontwikkelen en te werken aan meesterschap, om van jezelf een beter mens te maken. Zolang je maar in jezelf en in je eigen kunnen en in je doel gelooft en ook blijft geloven!Over de Auteur

Ik schrijf over persoonlijke ontwikkeling en meesterschap.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo