Wat doet een recherchebureau eigenlijk? - Artikelpost

Wat doet een recherchebureau eigenlijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 226 | Aantal woorden: 368 | Datum: | 0 commentaar

Een vraag die wij wel vaker horen, vandaar dat er in dit artikel duidelijk uitgelegd zal worden wat er precies gedaan wordt bij een dusdanig bureau om de buitenwereld hier wat bekender mee te maken. Lees snel verder in de onderstaande alinea’s om meer te weten te komen over dit mysterieuze onderwerp.

Wat is een recherchebureau?

Een recherchebureau is een bureau dat zich specialiseert in verschillende disciplines waar de reguliere politie zich eigenlijk niet mee bezig houdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internetoplichting. Dit soort bureaus helpt om particulieren klanten de waarheid te ontdekken achter een bepaalde zaak. Dit doet men op bijvoorbeeld privé basis.

Werkzaamheden

De werkzaamheden binnen een recherchebureau zijn zeer op te delen in het privé gedeelte en bedrijfsrecherche. Onder een privédetective vallen zaken zoals het oplossen van een overspel, alimentatieonderzoek, vermiste personen, onderzoek in het buitenland en een DNA onderzoek. Onder bedrijfsrecherche vallen andere soorten zaken. Denk hierbij aan; bedrijfsfraude, corruptie, verzekeringsfraude, afluisteren, spionage, mystery shoppers en controle ziekte/verlofverzuim. Voordat u een detective inschakelt dient u dus wel op de hoogte te zijn waar uw zaak onder valt zo dat u de juiste expert aan het werk zet.

Is het wel betrouwbaar dan?

Bij het uitzoeken van een recherchebureau is het zaak om op een aantal zaken te letten zodat u niet opgelicht wordt. Denk hierbij aan de referenties en reviews, of het bureau gelegitimeerd is door de polite, is er een keurmerk aanwezig en aangesloten bij een branchevereniging? Daarnaast dienen deze mensen zich ook aan regels te houden net zoals de reguliere politie. Niet iedereen kan zomaar gevolgd worden of gescreend worden. Er moet al wel aanvullend bewijs zijn en binnen privacywetgeving vallen. Een goed, professioneel recherchebureau die aan te raden is Edelhardt. Dit bureau heeft al meerdere jaren ervaring op zowel bedrijf als privé niveau en vele tevreden klanten.Over de Auteur

Na veel ervaring met dit onderwerp wilde ik dit graag delen, omdat het voor velen niet duidelijk is wat er precies gedaan wordt.  

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo