FB pix Wat is e-fulfilment? - Artikelpost

Wat is e-fulfilment?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 408 | Aantal woorden: 544 | Datum: | 0 commentaar

Wat is e-fulfilment?

E-Fulfilment verwijst naar het proces van het voorbereiden en leveren van de bestelling van een klant. Terwijl catalogusbedrijven zelf zijn uitgerust voor de afhandeling, besteden e-commercebedrijven dit aspect van het bedrijf vaak uit (vandaar de benaming E-Fulfilment) aan organisaties als HC Group. Dit doordat het te tijdrovend of te complex is voor hun kant. 

Uit welke onderdelen bestaat E-fulfilment

Het verzenden van een bestelling van een klant is vaak meer dan het in een doos doen en afgeven op het postkantoor. E-Fulfilmentbedrijven zorgen voor alles, van het verpakken, verzenden tot het op tijd afleveren van het pakket!

Het kan moeilijk zijn om je het werk achter de schermen voor te stellen dat nodig is om een bestelling uit te voeren. Fulfilmentbedrijven zullen bijvoorbeeld vaak omgaan met:

  1. Het verpakken en verzenden van de goederen van je klant;
  2. Ervoor zorgen dat ze op tijd geleverd worden;
  3. Track & Trace code van de leveringsbevestiging doorsturen, zodat je weet wanneer het is afgeleverd of voor de deur is achtergelaten;
  4. Het ophalen van geretourneerde goederen
  5. Het verzenden van nieuwe bestellingen indien nodig

Heeft het zin om het uit te besteden?

Voor veel kleine bedrijven hangt de beslissing om uit te besteden niet alleen af van de vraag of ze genoeg tijd hebben om de bestellingen van klanten klaar te maken en te verzenden; maar ook of ze het wel kunnen betalen. Ben je in staat, wanneer er massaal bestellingen van verschillende klanten tegelijk binnenkomen, deze correct af te handelen? 

De volgende vraag die je je moet stellen is of je voorraadruimte efficiënter kan worden gebruikt. 'Zal het gebruik ervan voor mijn product in plaats daarvan een beter rendement op de investering opleveren en me de winst nog verder laten vergroten?' Veel kleine bedrijven hebben moeite om deze vraag te beantwoorden, dus ze doen helemaal niets als er geld wordt verspild in hun magazijnen door gebrek aan verkoop of oneigenlijk gebruik!

Je moet ook rekening houden met de consistentie van je bedrijf. Als het niet in staat is om met betrouwbare kwaliteit aan de verwachtingen van de klant te voldoen, dan is een fulfilmentspecialist misschien beter voor je dan verschillende bedrijven tegelijk uit te proberen!

Hoe e-fulfilment partijen betaald worden

De hoeveelheid tijd die nodig is om een bestelling uit te voeren, kan erg variëren. Sommige e-fulfilment centers zullen je vooraf hun tariefstructuur en mogelijkheden laten zien, maar de meeste rekenen per stuk of per geleverde hoeveelheid met een vaste prijs die winstgevendheid garandeert voor beide partijen die betrokken zijn bij de contractovereenkomst - zelfs als dit betekent dat je vooraf moet bevestigen hoeveel stuks er nodig zijn, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan!Over de Auteur

Al jaren ben ik zelf actief in de E-fulfilment branche en heb ik talloze verschillende bedrijven benaderd en gesproken. Vaak krijg ik de vraag "wat is e-fulfilment eigenlijk?" te horen, vandaar dit artikel!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo