Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? - Artikelpost

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 0 commentaar

 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt beschadigingen aan personen en zaken, evenals hieruit voortgekomen schade. De dekking van de voortgevloeide schade hangt af van hoe het bedrijf is verzekerd. Hierbij kun je denken aan schade die door een werknemer van het bedrijf aan het derden wordt, maar ook aan schade die werknemers elkaar toebrengen of tijdens de werkzaamheden oplopen.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, echter kiezen veel bedrijven er wel voor om zo een verzekering af te sluiten. Als ondernemer word je namelijk niet gedekt door een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Bovendien kan het voorkomen dat een stakeholder van een bedrijf enkel zaken wil doen als de andere partij ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Zoals in de bovenstaande alinea is beschreven is een AVB in sommige samenwerkingen een vereiste. Daarnaast is het voor een ondernemer fijn dat als deze een schadeclaim krijgt, dat deze hierop voorbereid is. De kosten van zo’n claim kunnen namelijk flink oplopen, of zelfs tot een faillissement leiden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dus eigenlijk een soort garantie waar je op terug kunt vallen.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Naast de AVB is er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Het verschil tussen deze twee kan enigszins verwarrend zijn. De AVB is namelijk bedoeld om materiele en letselschade die door de ondernemers of zijn/haar werknemers wordt veroorzaakt te dekken. De BAV daarentegen is bedoeld om vermogensschade, veroorzaakt door de ondernemer of een werknemer zijn veroorzaakt, te dekken. Hierbij kun je denken aan een financieel adviseur die een verkeerd advies geeft, waardoor een klant aanzienlijke financiële schade lijdt.

Heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eigen risico?

Ja, vrijwel alle bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen hebben eigen risico. De grootte van dit eigen risico kan echter per verzekeraar verschillen. Meestal ligt dit bedrag tussen de € 100,- en € 250,-, exclusief aanvullend eigen risico.

Welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Het kiezen van de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan een tijdrovende klus zijn. Dit komt omdat voor elk bedrijf andere factoren en risico’s een rol spelen. Vraag advies over bedrijfsverzekeringen aan een adviesbureau om ongewenste, onvoorziene claims te voorkomen, of hier ten minste op voorbereid te zijn.

 Over de Auteur

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt beschadigingen aan personen en zaken, evenals hieruit voortgekomen schade. De dekking van de voortgevloeide schade hangt af van hoe het bedrijf is verzekerd. Hierbij kun je denken aan schade die door een werknemer van het bedrijf aan het derden wordt, maar ook aan schade die werknemers elkaar toebrengen of tijdens de werkzaamheden oplopen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo