FB pix Wat is een uitzendbureau en werken de contracten? - Artikelpost

Wat is een uitzendbureau en werken de contracten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1411 | Aantal woorden: 493 | Datum: | 0 commentaar

 

Veel mensen hebben het altijd over uitzendbureau’s. Maar wat is nu daadwerkelijk een uitzendbureau? En wat zijn de eigenschappen van uitzendbureau?. In dit artikel is het de bedoeling dat u een duidelijk beeld krijgt wat een uitzendbureau is. Als voorbeeld pak ik de provincie Noord Brabant. Zo heb je in Noord Brabant een aantal grote steden namelijk, Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch. In al deze steden heb je meerder uitzendbureau’s. Uitzendbureau Breda, Uitzendbureau Tilburg en Uitzend Brabant zijn bijvoorbeeld enkele uitzendbureau’s die samenwerken en voor werkgelegenheid zorgen. Wat de hoofdtaak van een uitzendbureau is het verschaffen van werk. De tweede belangrijkte taak van een uitzendbureau is het helpen van bedrijven.

Bedrijven hebben vaak problemen wanneer ze te weinig personeel hebben. Opgegeven moment is het uitzendbureau in het leven geroepen om bedrijven te helpen als ze (tijdelijk) personeel nodig hebben.

Wanneer een werknemer in dienst gaat bij een uitzendbureau bestaan er drie verschillende soorten fases. Dit traject bestaat uit fase A, fase B en face C en worden hieronder uitgelegd.

Fase A

In fase A sluiten uitzendkracht en uitzendbureau samen een arbeidscontract  af waar een uitzendbeding is opgenomen. In deze fase kan de uitzendkracht zoveel contracten aangaan als hij wil. Echter zit hier wel een termijn van 78 gewerkte weken aanvast. Bij een onderbreking van langer dan 26 weken wordt aantal gewerken weken weer terug gebracht tot nul en wordt weer opnieuw begonnen.

Fase B

In fase B krijgt de uitzendkracht een contract voor bepaalde tijd. Dit contract kan zomaar tussentijds opgezegd worden. Dit zou wel kunnen wanneer het schriftelijk vermeld staat in het contract. In fase B kunnen met een maximum van 8 contracten afgesloten worden in een periode van 2 jaar. Na deze fase komt de uitzendkracht in fase C.

Fase C

In fase C gaat men naar een contract voor onbepaalde tijd. Deze overeenkomst kan niet zomaar opgezegd worden. Er zijn relatief weinig mensen werkzaam in fase C zodat de flexwet, die bedoeld is om uitzendkrachten meer vastigheid te bieden, maar zelden wordt nageleefd.

 

Met dit artikel heb ik geprobeerd uit te leggen wat een uitzendbureau doet en vooral hoe ze te werk gaan met uitzendkrachten. Het is voor veel bedrijven op deze manier een goede tussen tijdse oplossing.  Over de Auteur

Ik ben Tom Beckers en schrijf al sinds 5 jaar artikelen. Dit is namelijk een passie van mij. Wanneer je een artikel schrijft doe je dit met je hart. Het is daarom voor mij ook echt een passie om artikelen te schrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

De dochter van Auschwitz
De dochter van Auschwitz

€ 20,99
Toon product

Nog een rondje? - rotonde bord - Opstrijk Embleem / Patch - Carnaval - Carnavals Emblemen
Nog een rondje? - rotonde bord - Opstrijk Embleem / Patch - Carnaval - Carnavals Emblemen

€ 6,66
Toon product

Ik ben een Brabander Groot - Opstrijk Embleem / Patch - Carnaval - Carnavals Emblemen
Ik ben een Brabander Groot - Opstrijk Embleem / Patch - Carnaval - Carnavals Emblemen

€ 7,77
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo