FB pix Wat is Executive search en wat zijn de voordelen ervan? - Artikelpost

Wat is Executive search en wat zijn de voordelen ervan?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 235 | Aantal woorden: 1299 | Datum: | 0 commentaar

Als organisatie is het momenteel lastig om aan goed personeel te komen. Door de krappe arbeidsmarkt hebben kandidaten vacatures voor het uitzoeken. Meer salaris, betere arbeidsvoorwaarden en het aanbieden van scholing en trainingen kunnen ertoe leiden dat je meer kandidaten aantrekt, maar hierbij is het van essentieel belang dat je met jouw vacatures de juiste kandidaten bereikt. Wellicht biedt Executive Search de uitweg. In deze blog vertellen we je wat Executive search is en wat de voordelen hiervan zijn. Lees snel meer!

Wat is Executive Search?

Executive Search is een dienst waar vele bedrijven gebruik van maken. Het doel van een Search is om de meest geschikte en relevante kandidaat te vinden voor een bepaalde positie. Voorheen werd Executive Search vooral ingezet om specifieke of moeilijke functies te vervullen. Hierbij kun je denken aan managementfuncties. Steeds vaker wordt deze vorm van werving en selectie ingezet om senior en medior functies te vervullen. 

Wat zijn de voordelen van Executive Search?

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van Executive Search voor je op een rijtje gezet.

Je hebt toegang tot de juiste kandidaten

Door middel van een search kun je als organisatie toegang krijgen tot potentiële kandidaten die niet actief op zoek zijn naar werk. Dit zijn kandidaten die werkzaam zijn bij concurrenten of actief zijn in een soortgelijke functie. Doordat deze kandidaten niet actief op zoek zijn naar werk, zijn ze ook nog eens exclusief.

Je hebt een hogere kans op succes

Doordat je tijdens een search volledig bent gericht op het vinden de best mogelijke kandidaat voor een specifieke functie, is de kans op een succesvolle match een stuk groter in vergelijking met andere traditionele werving- en selectiemethodes. 

Het is vertrouwelijk

Executive search biedt organisaties de mogelijkheid om vertrouwelijkheid te waarborgen bij het zoeken naar nieuwe leidinggevenden of specialisten. Dit kan vooral belangrijk zijn als het gaat om het werven van personeel voor gevoelige posities.

Executive search is maatwerk

Deze manier van werven is altijd maatwerk: het is namelijk afgestemd op de behoeften van de klant of organisatie. Er vindt namelijk een diepgaande evaluatie plaats om alle vereisten van de functie in kaart te brengen. Bovendien wordt er ook gekeken naar het bedrijfscultuur, zodat de juiste kandidaten geïdentificeerd en benaderd kunnen worden.

Ondersteuning

Wanneer je gebruik maakt van een recruitmentbureau die gespecialiseerd is in executive search, kunnen de consultants helpen met het bepalen van o.a. passende salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze executive search consultants hebben vaak een uitgebreide kennis van de markt en weten daardoor wat een goed salaris is. Zo sluit je vacature altijd aan met de wensen en behoeften van je doelgroep. 
Conclusie

Executive search biedt organisaties de mogelijkheid om de best mogelijke kandidaten te vinden die niet actief op zoek zijn naar werk, terwijl het risico op een verkeerde match wordt verminderd. Bovendien wordt de vertrouwelijkheid bij executive search gewaarborgd en wordt er maatwerk geleverd, waardoor organisaties de beste kandidaten kunnen vinden voor hun specifieke behoeften. Maak jij al gebruik van Executive Search voor de IT?

Over de Auteur

Bram is werkzaam in de recruitmentmarkt. Met meer dan 5 jaar aan ervaring weet hij als geen ander hoe je als organisatie personeel werft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo