FB pix Wat is het verschil tussen CC en BCC? - Artikelpost

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 224 | Aantal woorden: 3075 | Datum: | 0 commentaar

E-mailen is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven, zowel persoonlijk als professioneel. In de wirwar van functies die e-mailplatforms bieden, kunnen CC (Carbon Copy) en BCC (Blind Carbon Copy) soms voor verwarring zorgen. In dit artikel zullen we de schijnwerpers richten op het verschil tussen CC en BCC, en hoe je deze functies effectief kunt inzetten in diverse situaties. CC en BCC: de betekenis van beide termen

CC en BCC zijn beide manieren om anderen in een e-mailgesprek op te nemen, maar ze hebben verschillende toepassingen en implicaties. CC (Carbon Copy): CC wordt gebruikt om een derde partij op de hoogte te stellen van een e-mailgesprek. Wanneer je iemand in CC plaatst, kan die persoon alle berichten en antwoorden in het gesprek zien. Het is als het delen van informatie met anderen, zonder hen de hoofdrol te geven. Lees op Watbetekentgids.nl meer over de betekenis van CC. BCC (Blind Carbon Copy): BCC gaat een stap verder in discretie. Als je iemand in BCC zet, wordt deze ontvanger toegevoegd aan het gesprek, maar andere deelnemers zijn zich niet bewust van zijn aanwezigheid. Het is een handige manier om meerdere mensen te bereiken zonder hun identiteit te onthullen. Wanneer CC te gebruiken?

Het gebruik van CC kan handig zijn in verschillende scenario's:

 • Informatiedeling: Als je wilt dat anderen op de hoogte zijn van een gesprek zonder dat ze direct betrokken zijn, is CC ideaal. Denk aan het informeren van collega's over de voortgang van een project.
 • Transparantie: CC kan transparantie bevorderen binnen een team of organisatie. Door belanghebbenden op de hoogte te houden, kunnen ze de besluitvorming volgen.
 • Voor follow-ups: Als je iemand in CC plaatst bij een follow-up, kan deze persoon zien hoe het gesprek is verlopen zonder de oorspronkelijke berichten te missen.BCC: Een instrument voor privacy
BCC is een krachtige tool om de privacy van ontvangers te waarborgen:
 • Bescherming van contactinformatie: Als je een grote groep mensen wilt bereiken zonder hun e-mailadressen bloot te geven, is BCC essentieel. Hiermee blijven de contactgegevens van alle ontvangers privé.
 • Vertrouwelijke communicatie: In zakelijke situaties waarin je informatie met meerdere partijen moet delen, maar hun relatie met elkaar niet bekend mag zijn, biedt BCC de benodigde vertrouwelijkheid.
Veelgestelde vragen Over CC en BCC
 1. Wat is het verschil tussen CC en BCC? CC onthult de aanwezigheid van ontvangers aan alle deelnemers, terwijl BCC ontvangers geheim houdt voor anderen.
 2. Kan ik zowel CC als BCC in dezelfde e-mail gebruiken? Ja, je kunt zowel CC als BCC gebruiken in dezelfde e-mail om een combinatie van open en discrete communicatie te bereiken.
 3. Is er een limiet voor het aantal ontvangers in CC of BCC? Dit varieert per e-mailprovider, maar de meeste hebben limieten om spam te voorkomen. Controleer de specificaties van jouw e-mailplatform.

Tips voor effectief gebruik

 

 

 • Wees selectief: Voeg alleen diegenen toe aan CC of BCC die echt de informatie nodig hebben. Overmatig gebruik kan averechts werken.
 • Let op gevoelige informatie: Bij het gebruik van BCC voor vertrouwelijke communicatie, zorg ervoor dat de boodschap geschikt is voor alle ontvangers.
 • Controleer regelmatig de ontvangers: Vooral bij grote distributielijsten is het essentieel om regelmatig te controleren wie deelneemt aan het gesprek.

Begrijp het verschil tussen CC en BCC voor effectief gebruik

 

Het begrijpen van het verschil tussen CC en BCC is cruciaal voor effectieve en doelgerichte communicatie via e-mail. Of het nu gaat om het delen van informatie met teamleden of het beschermen van de privacy van ontvangers, het juiste gebruik van deze functies kan de algehele efficiëntie van je communicatie verbeteren. Wees bewust van wanneer en hoe je CC en BCC inzet, en geniet van een soepelere e-mailervaring.

Over de Auteur

Als ondernemer deel ik graag handige tips. Ditmaal met betrekking tot het gebruik van CC en BCC bij het versturen van e-mails.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo