Wat is IT en wat kan je ermee? - Artikelpost

Wat is IT en wat kan je ermee?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 90 | Aantal woorden: 1122 | Datum: | 0 commentaar

Wat is IT?

De afkorting staat voor informatietechnologie. IT heeft te maken met computers, informatiesystemen en telecommunicatie. IT (ook wel ICT genoemd) valt onder hardware- en softwareproducten. Het maken van systemen, behouden en aanpassen ervan behoren tot de mogelijkheden van een IT’er. Momenteel is er erg veel vraag naar ervaren IT’ers, en staan vacature sites vol met IT vacatures
Wat kan je met IT?
Met IT kan je veel verschillende kanten opgaan. Je kan je in IT ook specialiseren in een nog dieper onderwerp. Als IT’er kan je bijvoorbeeld systemen maken. Hierbij kan je ook nog kiezen of je voor een bureau werkt die dit voor andere bedrijven regelt. Of je kunt bij het bedrijf werken bij een IT-afdeling waar je een nieuw systeem voor je eigen bedrijf bouwt. 

Verbeteren van systemen
Je kan als IT’er ook systemen verbeteren of verbetervoorstellen doen. Dit gebeurd vaak of als eigen bedrijf waar je ingehuurd kan worden om dat te doen. In de praktijk gebeurd dit vaker via consultancybureaus waar gespecialiseerd IT personeel werkt. Zij bekijken dan de systemen waarover een verbetering moet worden toegevoerd. De IT’er bekijken het en testen het systeem. Wat gebeurd er bijvoorbeeld bij een hack, of als er veel mensen tegelijk op een platform zitten kan het platform dat dan wel aan? Alle mogelijke situaties worden bekeken en getest, hierna krijgt het bedrijf of een verbetervoorstel met welke punten er verbeterd moeten worden of het consultancybureau voert zelf na overleg de verbeteringen uit bij het bedrijf (dit verschilt per bureau).  

Het bijhouden van systemen
Een IT’er houdt ook de systemen bij. Werkt alles naar behoren en gaat het zoals het moet gaan. Een IT’er bekijkt ook vaak of de systemen wel veilig zijn. Om hacks te voorkomen. Is het nog onveilig, dan wordt dit aangepast. 

Bijhouden van kennis
De wereld veranderd snel, zeker op het gebied van it. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Daarom is het belangrijk om steeds je kennis te vernieuwen om niet achter de feiten te lopen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Ten eerste is het belangrijk dat je dit als IT’er wel moet willen, de scholing voor nieuwe technologische ontwikkelingen gaat snel maar is ook belangrijk. Het bijhouden van deze kennis kan gedaan worden op online platforms waar IT’er over nieuwe ontwikkelingen praten, of op social media. Vaak wordt er in de praktijk om de zoveel tijd een cursus gehouden waar je kennis actueel blijft. Of een bijeenkomst voor alle IT’er op een bepaald vakgebied zoals veiligheid. 

 

De toekomst
Omdat alle ontwikkelingen erg snel gaan is het lastig te bepalen wat er in de toekomst kan gebeuren met een beroep in de it. Het is duidelijk dat deze zich wel continu laat bijscholen. Ook is de kans groot dat het beroep in de toekomst blijft bestaan en de vraag groot zal zijn. Technologie wordt in ons dagelijks leven steeds meer toegepast en ook op grote schaal. Wel kan het beroep in de toekomst een flinke verandering meemaken. Als je kijkt naar het gebruik van technologie is bijvoorbeeld bekend dat dit in de jaren 90 pas op gang kwam. 


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo