FB pix Wat is smartengeld? - Artikelpost

Wat is smartengeld?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2655 | Aantal woorden: 666 | Datum: | 0 commentaar

Wat is smartengeld?

Dit is een vergoeding die u krijgt voor de door u geleden/te lijden immateriële schade. Hierbij kunt u denken aan zowel fysiek leed als psychische schade.

Om het vergoedingsbedrag vast te stellen dient er gekeken te worden naar complexe zaken. Het vaststellen van uw immateriële (niet zichtbare) schade dient vaak te geschieden door medisch specialisten. Deze kunnen het beste uw kwetsuur vaststellen.

Hoogte smartengeld
Het vaststellen van het smartengeld bedrag kan veel tijd met zich meebrengen. Dit is mede doordat het bedrag pas bepaald kan worden wanneer al het fysieke/geestelijke leed is vastgesteld. Er is sprake van deze medische eindsituatie wanneer u genezen bent, of wanneer er geen medicatie/verbetering van uw letselschade mogelijk is.

De letselschade advocaat gaat kijken naar vergelijkbare zaken die eerder behandeld zijn en waar reeds een gerechtelijke uitspraak heeft plaatsgevonden. Uw letsel word hierbij vergeleken met het letsel van het slachtoffer in deze zaak. In de smartengids van de ANWB welke elke 4 jaar uitkomt staan voorbeelden van zaken waarin sprake is geweest van smartengeld.

Smartengeld Claimen
Wanneer kunt u eigenlijk smartengeld claimen? Er moet sprake zijn van de onderstaande voorwaarden:

·         U moet bepalen wie u aansprakelijk stelt voor uw geleden schade

·         Voor deze aansprakelijkheid dient bewijs te zijn dat uw letsel het gevolg is van het voorval/ongeval

·         Tegenpartij moet financieel de mogelijkheden hebben om uw letsel te vergoeden. Eventueel door middel van een verzekering)

·         Er moet sprake zijn van een medische eindsituatie

Wanneer er sprake is van de bovengenoemde voorwaarden kunt u een gerechtelijke procedure beginnen. Als letselschade slachtoffer kunt u een belangenbehartiger als een letselschade advocaat in de hand nemen. Dit kan in hele veel gevallen op No cure No pay basis. U betaald enkel wanneer vastgesteld is dat u recht heeft op een vergoeding/smartengeld voor de door u geleden letselschade. Een letselschade advocaat behartigt uw belangen gedurende het gehele schaderegelingsproces. Van het vaststellen van uw schade(eventueel met behulp van medisch specialisten), het bekijken van de aansprakelijkheidsstelling. Tot het opstellen van de schadeclaim en het afwikkelen van gerechtelijke procedure.

 

No Cure no Pay Rotterdam
De ervaren letselschade specialisten van Solstad advocaten geven u graag rechtshulp. Met ruim 25 jaar ervaring bent u bij ons in goede handen. Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op, en plan een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. 

Over de Auteur

Uw letselschade advocaat van Solstad Advocaten

Ons kantoor is toonaangevend op het gebied van letselschade in de regio Rotterdam. Binnen het aansprakelijkheidsrecht gaat het erom of een partij verplicht is de schade van een ander te vergoeden. Normaliter is dat het geval wanneer de schade door de schuld van die partij is veroorzaakt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo