FB pix Wat te doen als een Headhunter belt? - Artikelpost

Wat te doen als een Headhunter belt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1510 | Aantal woorden: 675 | Datum: | 0 commentaar

 

Wat te doen als een headhunter belt?

Voor vele individuen is er geen schrikbarender moment in zijn of haar carrière dan onverwachts gebeld te worden door een headhunter. Aan de ene kant kan deze communicatie door velen gezien worden als reden en erkenning van succes in zijn/haar carrière. Aan de andere kant kan dit gezien worden als een vreemde gebeurtenis wat leidt tot grote schrik en nervositeit. Daarom is het essentieel om vooraf na te denken hoe te reageren op een headhunter.

Waarom hebben ze gebeld?

Individuen die over weinig kennis en ervaring beschikken als het om headhunter gaat zullen snel tot de conclusie komen dat de positie alleen ter beschikking is voor hem/haar. Dit is incorrect.  Headhunters zijn door bedrijven ingehuurd om specifieke kandidaten voor specifieke posities te vinden. Het is ook vrij gebruikelijk dat headhunters met meerdere kandidaten op het zelfde moment te communiceren, om te zien wie het meest geschikt is voor een bepaald positie. Een headhunter zal vaststellen welke kandidaten interesse tonen  in de positie en zal van die kandidaten een shortlist opstellen, voordat de positie ook daadwerkelijk word aangeboden aan de kandidaat.

 

Goede indruk achterlaten

Omdat headhunters met veel kandidaten tegelijk communiceren zal elke kandidaat zijn best moeten doen om zichzelf te onderscheiden van de anderen. De beste manier om dit te doen is omgang op een professionele manier met een headhunter en elke communicatie zal moeten verlopen als een sollicitatiegesprek, want mogelijk zullen er veel kandidaten die precies over dezelfde kennis en ervaring beschikken. Met kleine aspecten als een beleefd en respectvolle houding kom je al een heel eind en zal je onderscheiden worden van veel andere medekandidaten.

Het eerste gesprek

Tijdens de eerste telefonische communicatie van een headhunter naar een potentiele kandidaat toe zal meestal al beoordelend zijn. Daarom is het belangrijk de headhunters goed te woord te staan. Individuen die onverwachts worden gebeld gaan meestal de mist in door paniekerig gedrag te vertonen. Het meest voorkomende paniek word veroorzaakt door het feit dat de potentiele kandidaten vaak niet weten hoe de headhunter aan de contactgegevens komt. Meestal word er niet verteld hoe een headhunter aan de contactgegevens van de kandidaat komt en zal er een mysterieus maar goed voelend antwoord gegeven worden. Paniekerig gedrag van de kandidaat kan ook veroorzaakt worden door zijn of haar locatie. Als de kandidaat op zijn huidige werkplek is tijdens het gesprek, zal het niet eenvoudig zijn een goed gesprek te creëren. De beste oplossing hiervoor is dat de kandidaat zijn/haar gegevens aan de headhunter doorgeeft en een afspraak maakt op een andere locatie. Zo kan de kandidaat zich ook voorbereiden op het gesprek.

Wat als de aangeboden positie niet aantrekkelijk is?

De headhunter zal het proces met een kandidaat voortzetten wanneer er enige vorm van interesse is. Wanneer je als kandidaat vastbesloten bent de aangeboden functie te weigeren, kun je het beste niet alle contact met de headhunter verbreken, zelfs als je als kandidaat zeer tevreden bent in je huidige functie. Het is veel beter om de headhunter zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een potentiele kandidaat door mogelijk iemand in je dichtbije kring of een collega aan te bevelen, want de omstandigheden kunnen altijd veranderen.Over de Auteur

John Hoffman, schrijver van dit artikel.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo