FB pix Webmaster worden - Artikelpost

Webmaster worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2884 | Aantal woorden: 953 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens het surfen op het internet komt u zoveel verschillende websites tegen. Webwinkels waar u online producten kunt kopen. Media en nieuws sites en natuurlijk persoonlijke websites van mensen over hun hobbies of andere interesses.

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd of u zelf een website wil maken en hoe u dit moet aanpakken.

Onderwerp

U heeft de beslissing genomen en wilt gaan beginnen aan een eigen website. U heeft het onderwerp waar de website over zal gaan gekozen.  En wat belangrijk is, wat wilt u met uw website bereiken? Een website maken tewijl niemand er op terecht komt heeft weinig zin. Een website over dieren heeft ook weinig zin want er zijn er al zo veel. Het inderwerp moet dus apart zijn, een onderwerp waar veel mensen in geïnteresseerd zullen zijn.

Gratis of betaald

U heeft een onderwerp gevonden en de volgende stap zal zijn om een goede hosting te vinden en een domeinnaam. Als u puur een hobby site maakt en u heeft weinig plannen met uw website dan is een gratis hosting een uitkomst. Zoekt u met Google op gratis hosting.
Wij gaan het hier hebben over een betaald pakket.

Hosting

Er worden heeft veel verschillende pakketten aangeboden met verschillende prijzen. Een goede hosting zorgt ervoor dat uw website bijna 24/7 online zal zijn en dat u te alle tijden vragen kunt stellen en hier antwoordt op krijgt. U krijgt van uw hosting webruimte en dataverkeer dit zijn de twee belangrijkste, bij een pakket zit natuurlijk nog veel meer opties.
Stel u krijgt 50 Mb webruimte en u wil een soort van marktplaats op uw site plaatsen, dan gaat u dit niet redden met 50 Mb. Dataverkeer heeft te maken met het aantal bezoekers wat u op uw website gaat krijgen. Een grote website zoals een marktplaats als deze goed gaat lopen zal veel meer dataverkeer krijgen als een website met een paar pagina’s.  

Domein

Een domeinnaam is net zo belangrijk als een hosting het is het naamkaartje voor uw website. Neem de tijd ervoor om uw domeinnaam zo goed mogelijk te kiezen wat niet zo gemakkelijk is omdat de meeste nl (Nederlandse) domeinnamen al bezet zijn.

Bekend maken

Als uw website klaar is en online staat bent u trots en wil u graag dat deze gevonden kan worden en dan gaat het vervelende werk beginnen. Het aanmelden van uw site bij zoekmachines, linkpartners en artikelwebsites is een tijdrovende klus en niet altijd even leuk om te doen.

 

  • ·         Aanmelden van uw site bij Google en bijvoorbeeld directory’s.
  • ·         U plaatst verzoeken op websites dat u op zoek bent naar linkpartners met soortgelijke informatie als uw website.
  • ·         U kunt uw site aanmelden bij startpagina’s
  • ·         U kunt artikelen schrijven waar uw een link mag plaatsen naar uw site.

Conclusie

Het is dus niet zo simpel om een eigenaar te zijn van een website er komt een hoop bij kijken en dan hebben we het nog niet gehad over de kosten en de tijd die u erin moet steken. Elke dag zult u een aantal uren aan uw website moeten besteden zodat u steeds meer partners krijgt en de website Up To Date blijft.

 

Tegen Strijden

Over de Auteur

Al een aantal jaren ben bezig met eigen websites maken en onderhouden. De vragen die ik krijg gaan meestal over, hoe kan ik een website maken en wat komt er bij kijken, hoeveel kost het. Vandaar dit artikel. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo