FB pix Welke developer functie past bij mij? - Artikelpost

Welke developer functie past bij mij?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 313 | Aantal woorden: 1237 | Datum: | 0 commentaar

Wil je werken als developer? Dan heb je keuze uit een groot aantal specialisaties binnen de IT. Zo kun je werken als front-end ontwikkelaar, back-end ontwikkelaar of app ontwikkelaar. Ook kun jij je specialiseren in een programmeertaal, zoals Java, Python of PHP. In deze blog vertellen we je alles over deze verschillende vormen van development. Lees snel meer!

Verschillende soorten IT-developers

Om te kijken welke developer functie het meest bij je past, zoomen we in op de werkzaamheden. Deze hebben we hieronder uiteengezet per specialisatie.

Frontend ontwikkelaar

Als front-end ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor hetgeen wat je op je computer- of telefoonscherm ziet. Een frontend developer zorgt ervoor dat websites en apps er mooi en gebruiksvriendelijk uitzien. Je zorgt er dus voor dat alles goed werkt en soepel verloopt. Als front-end programmeur werk je met belangrijke technieken, zoals HTML, CSS en JavaScript.

Backend ontwikkelaar

Zoals de naam waarschijnlijk al zegt, werken Back-end ontwikkelaars weren aan de "achterkant" van websites en apps. Zij schrijven code die ervoor zorgt dat deze programma's correct werken en informatie op de juiste manier wordt opgeslagen en wordt verwerkt. Back-end programmeurs werken met belangrijke programmeertalen, zoals JavaScript, PHP C# en Python.

Full-stack ontwikkelaar

Heb je kennis van zowel de frontend als backend? Dan mag jij jezelf een full-stack developer noemen. Als full-stack programmeur is over het algemeen een goede allrounder met brede kennis. Dit is ideaal voor bedrijven waar weinig developers in dienst zijn. Ook doen full-stack ontwikkelaars het goed als projectmanager of als consultant.

Python ontwikkelaar

Python developers schrijven code in de programmeertaal Python. Python wordt vaak gebruikt voor wetenschappelijke berekeningen, kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse. De programmeertaal is ontzettend populair onder de developers. Je kunt het namelijk ook inzetten om webapplicaties te bouwen, processen te automatiseren en te communiceren met databases. Bekijk hier Python vacatures bij de leukste bedrijven.

App ontwikkelaar
App developer maken apps voor smartphones en tablets. Zij beslissen hoe de app eruit ziet en werkt, en schrijven de code die nodig is om de app te laten werken. Een app programmeur werkt met populaire programmeertalen, zoals Java, Swift en Kotlin. 

PHP ontwikkelaar

PHP ontwikkelaars schrijven code in de programmeertaal PHP. PHP wordt vaak gebruikt voor het maken van websites en blogs, en voor het opzetten van databases.


Dit zijn slechts enkele van de vele soorten IT-banen die er bestaan. Of je nu geïnteresseerd bent in het maken van mooie websites, het schrijven van code voor wetenschappelijke berekeningen, of het ontwikkelen van apps voor smartphones, er is vast een IT-baan die bij je past!


De leukste IT-vacatures vind je op Cooderjobs.com

Ben je op zoek naar IT-vacatures? Neem dan eens een kijkje op Cooder, het jobplatform voor IT-professionals. Help je hulp nodig bij het vinden van je droombaan? Laat dan gerust je cv achter. De consultants helpen je graag met het vinden van een baan die echt bij je past.

 

Over de Auteur

Dit artikel is geschreven door Bram. Hij werkt jarenlange ervaring op het gebied van IT-recruitment.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Oxycreme 6% - 1 Liter waterstofperoxide | KIS
Oxycreme 6% - 1 Liter waterstofperoxide | KIS

€ 12,50
Toon product

Depesche - TOPModel haarkrijt
Depesche - TOPModel haarkrijt

€ 6,50
Toon product

Oxycreme 9% - 1 Liter waterstofperoxide | KIS
Oxycreme 9% - 1 Liter waterstofperoxide | KIS

€ 12,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo