Welke richtingen kun je op in de bouw? - Artikelpost

Welke richtingen kun je op in de bouw?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 253 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

In de bouw werkt veel meer als enkel de standaard bouwvakker. Schilders en stukadoors werken een pand mooi af. Betontimmerlieden maken een fundering. Metselaars trekken het pand op, en timmerlieden zorgen dat er ramen en deuren in zitten, en dat er een dak op zit. In de bouw kun je dus veel worden.

Met of zonder scholing

Enkele beroepen in de bouw eisen een minimum aan scholing. Voeger en opperman zijn prachtige beroepen, maar als je de capaciteiten hebt om te leren volg dan een opleiding tot metselaar of timmerman. Dan heb je een mooi vak. Van daaruit zou je door kunnen leren tot uitvoerder. Dit is niet nodig voor de afwisseling; een werkdag van een timmerman of metselaar is geen dag hetzelfde. En dit maakt het vak zo aantrekkelijk.

Timmerman of metselaar

Timmerman zijn, of metselaar, heeft beide grote voordelen. Over het algemeen doet een metselaar overwegend alleen het werk waarvoor hij of zij geleerd heeft; het metselen. Een timmerman kan op een karwei nog wel eens de 'allrounder' zijn; hij of zij staat dicht bij de uitvoerder en doet van alles. Het kan dan ook zo zijn dat een timmerman alles wat tegen de muur staat naar het midden van de ruimte verplaatst omdat de stukadoor langskomt om de muren af te werken. Op zo'n moment doet de timmerman even wat sjouwwerk. Bij kleine bouwbedrijven is er soms een timmerman/metselaar. Dat is prachtig, maar je moet dan een dubbel vak leren. Waarschijnlijk eerst timmerman worden en dan nog een opleiding tot metselaar volgen.

Het overwegen waard

In de bouw werken is uitdagend. Anders als op een kantoor verandert constant je omgeving. Een opleiding volgen en in de bouw gaan werken is het overwegen waard. In een team bouw je aan iets wat duurzaam is, waar je trots op kan zijn. Je kwam daar toen het nog een veldje was, er kwam een fundering, muren met ramen en deuren, en een dak. En jij kan met trots tegen je familie en vrienden zeggen; kijk daar heb ik aan gebouwd.Over de Auteur

De auteur is Laura Hermsen

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo