Werken en wonen in Eindhoven - Artikel Post - Artikel Marketing

Werken en wonen in Eindhoven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 276 | Aantal woorden: 388 | Datum: | 0 commentaar

 

De Brainport-regio is een van de snelst groeiende economische centra van Nederland en het eind is nog lang niet in zicht. Met hightech bedrijven als ASML, VDL en andere grote spelers heeft de regio een uniek vestigingsklimaat, waar veel MKB-bedrijven van profiteren. Eindhoven is het kloppend hart van Brainport en met haar technische universiteit een belangrijke katalysator voor recente ontwikkelingen in hoge technologie. Tel daar een prettig woonklimaat bij op en je krijgt een idee waarom de regio in korte tijd zo succesvol geworden is.

Werken in Eindhoven

Door de eerder genoemde grote spelers, maar ook door nieuwe bedrijven die van de groei profiteren, is er een groot tekort aan geschikte werknemers. Recruiters staan op dit moment met vangnetten bij de poorten van het MBO, HBO en de TUe om geschikte werknemers te vinden. En jonge werkzoekenden aan hun droombaan te helpen. Desondanks blijven veel vacatures onvervuld en zoeken veel bedrijven nieuw en bestaand talent om verder te groeien.

Werk zoeken in Eindhoven is daarmee gemakkelijker geworden voor aankomende werknemers. Er is zoveel keus! Vooral in technische richtingen zoals machinebouw, onderzoek naar halfgeleiders en een groot scala aan design-functies.

 

Redenen om naar de brainport-regio te verhuizen

De grote werkgelegenheid werd hierboven al besproken, maar er zijn meer redenen om een baan in de Brainport-regio te ambiëren. Er is een prettig woonklimaat; niet alleen in het centrum vind je veel nieuwbouw, ook in omliggende gemeenten als Waalre, Nuenen en Veldhoven zijn prachtige wijken te vinden. Deze plekken zijn ideaal voor als je een passende gezinswoning zoekt of in een groene rustige omgeving wilt wonen.

Naast woonplezier biedt omgeving Eindhoven ook veel cultuur en gezelligheid. Denk aan de kroegjes op het gemoedelijke Wilhelminaplein, lokale bierbrouwerijen of bezoek het Van Abbe-museum. Rondom de stad vind je verder veel groen, ideaal voor een wandeling of fietstocht op een zonnige zondagmiddag.Over de Auteur

Arno is een echte allesvreter met een gouden pen. Als hij iets leest, hoort of ziet, wil hij er meteen over schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[130 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo