Werken in de crisis - Artikel Post - Artikel Marketing

Werken in de crisis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1167 | Aantal woorden: 377 | Datum: | 0 commentaar

De afgelopen jaren hebben we in Nederland flink last gehad van de crisis. Vele bedrijven en organisaties hebben moeten bezuinigen, waardoor veel mensen hun baan zijn verloren. Hoewel de vooruitzichten er in de meeste gevallen gunstig uit zien worden er ontslagen in andere sectoren niet uitgezonderd. 

Sectoren
Dit zit hem vooral in de verschillen aan sectoren. Op dit moment krabbelen verschillende sectoren weer op. Zo wordt er weer veel gezocht naar specialisten en wordt er ook voorspelt dat er weer een internetbubbel aan komt. Dit betekent dus dat er veel vraag is naar specialisten en ook veel scripters. Natuurlijk zijn er ook andere sectoren waar het gunstig gestemd is. Zo wordt er weer veel geëxporteerd en zijn handelsbedrijven ook altijd op zoek naar nieuwe werknemers.

Andere sectoren
In andere sectoren is het echter minder gunstig gestemd. Vooral sectoren die afhankelijk zijn van de overheid zelf en natuurlijk de overheid kampen met flinke bezuinigingen. Zo vallen er veel ontslagen bij het UWV, maar ook bij veel gemeente's wordt er flink bezuinigd op welzijn. Hier worden dus veel ontslagen verwacht.

Overname's en fusies
Voor bedrijven in de welzijn sector is het dus aantrekkelijk om te gaan fuseren met andere welzijnsinstellingen om op de overhead te bezuinigen. Logischerwijs proberen ze zo de tekorten op te lossen, maar gaat dit wel ten koste van het personeel.

Recht
Zomaar valt er echter geen ontslag. Zowel de werkgevers als de werknemers hebben verschillende rechten opgebouwd in Nederland. Daarom doen werkgevers er vaak verstandig aan om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Op deze wijze voorkomen ze flinke rechtzaken die veel geld kosten wanneer werknemers in protest gaan om hun ontslag. Niet alleen kan de werkgever dan een boete betalen, maar dient ook het gehele proces te betalen. Een duurzame bijkomstigheid wanneer het niet goed onderzocht wordt van te voren.

 

Over de Auteur

KesselsHanssen 't Sas Advocaten zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en vele andere rechten. Bezoek vooral eens onze website voor meer informatie en vraag vrijblijvend advies.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[117 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[94 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[86 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo