FB pix Werken in de installatietechniek. De voor-en nadelen - Artikelpost

Werken in de installatietechniek. De voor-en nadelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 394 | Aantal woorden: 541 | Datum: | 0 commentaar

De installatietechniek is een branche waar meer mannen in werken dan vrouwen, net als in veel andere branches waarin er toch nog wat ongelijkheid is. Toch heeft werken in installatietechniek genoeg voordelen. Lees hier meer.

 

Interne opleiding

Allereerst is het goed om er even bij stil te staan dat de installatietechniek een brede branche is die meerdere takken onder zich heeft. Zo kan de ene installatietechnicus een hele andere indeling van de dag hebben dan een andere installatietechnicus bij een ander bedrijf. De laatste jaren is er een enorm tekort in de techniek, daarom staan ontzettend veel bedrijven te springen om een nieuwe medewerker die zij een baan aan kunnen bieden. Het is tegenwoordig ook vaak niet nodig om er een hele opleiding voor te volgen, omdat bedrijven dit vaak intern aanbieden, zodat jij snel voor hen aan de slag kunt als een goede installatiemonteur. Vaak is het hierbij wel handig dat je hier wat interesse voor hebt en dat je er de logica van in kunt zien. Op deze manier hoef jij geen jaren te spenderen aan een opleiding, maar kun je al werkend leren waar je ook nog eens voor betaald wordt. Dit is natuurlijk een mooi voordeel wanneer je twijfelt over de branche. Je kunt altijd kijken bij een detacheringsbureau techniek.

Vaste aanstelling

In de installatietechniek is de kans groot dat een bedrijf je al snel een vast contract aanbiedt, om er op deze manier voor te zorgen dat je langer bij het bedrijf werkt. Bedrijven zijn tenslotte altijd op zoek naar personeel en doen er vervolgens alles aan om het personeel tevreden te houden om ze niet weg te laten lopen. Wanneer jij liever toch wat flexibeler bent, dan kun je aankloppen bij het detacheringsbureau techniek. Zij helpen jou aan een goede baan waar jij tevreden mee bent. Zij zorgen voor goede werkkleding en een vast aanspreekpunt waar jij terecht kunt met vragen, opmerkingen of andere bijzonderheden.

Nadeel

De installatietechniek heeft bijzonder weinig nadelen. Wanneer je niet graag met mensen werkt kun je deze branche wel beter mijden en het kan in best wat gevallen geen 9 tot 5 baan zijn. Bij sommige bedrijven zul je vaste werktijden hebben, maar in sommige gevallen hebben installatiebedrijven een storing service waarbij er 24/7 een medewerker paraat staat. Dit is een keuze die je zelf kunt maken wanneer je aanklopt bij bepaalde bedrijven, want het hoeft zeker niet overal hetzelfde te zijn. Het is tenslotte belangrijk dat je een plek vindt waar jij op je plek zit.Over de Auteur

Al jaren ben ik loopbaancoach voor medewerkers in de bouw. In deze blog vertel ik alles over de voor- en nadelen van werken in de installatietechniek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Zakboek licht- en krachtschakelingen
Zakboek licht- en krachtschakelingen

€ 48,50
Toon product

TouchTech elektrische installatietechniek 1
TouchTech elektrische installatietechniek 1

€ 53,95
Toon product

Klimaatbeheersing 1 Warmtetechnieken
Klimaatbeheersing 1 Warmtetechnieken

€ 183,34
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo