Werken via een uitzendbureau, is dat nou de oplossing? - Artikel Post - Artikel Marketing

Werken via een uitzendbureau, is dat nou de oplossing?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 177 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Er wordt nog vaak gezegd dat het niet verstandig is om werk te gaan zoeken via een uitzendbureau. ‘’Ze zoeken maar tijdelijk werk onder je opleidingsniveau’’ of “voor het verloop van uw carrière is het niet verstandig om via een uitzendbureau te gaan werken’’. Dit zijn wel bekende uitspraken van mensen die waarschijnlijk slechte ervaringen hebben gehad of slecht geïnformeerd zijn. Uitzendbureaus zijn wel degelijk een handig voor mensen die zonder werk zitten. Hieronder hebben wij een aantal punten in het kort op een rijtje gezet:

  • Een uitzendbureau is een intermediair bedrijf: dat houdt in dat zij bemiddelen tussen werkzoekende en bedrijven die mensen zoeken. Er zijn ook veel verschillende soorten uitzendbureaus. Zo kan een uitzendbureau gespecialiseerd zijn in een bepaald vak gebied of juist algemeen oriënteren. Het niveau qua werk waarop gezocht word kan ook per uitzendbureau verschillen. En inderdaad, soms zijn uitzendbureaus slechts op zoek naar mensen voor tijdelijk werk. Maar bureaus kunnen natuurlijk ook voor vaste banen zoeken.
  • Detachering, werving en selectie: detachering houdt in dat u aan het werk bent bij een bedrijf maar uit wordt betaald door het uitzendbureau. Dit kan voor een starter voordeel bieden, want u kunt nog makkelijk oriënteren wat u voor werk wilt doen zonder vaste contracten. U wordt dus ingehuurd voor een aantal maanden of jaren. Werving en selectie dit kan ook gedaan worden door een uitzendbureau. Zij nemen de rol van het bedrijf op zich en zorgen ervoor dat de juiste mensen intern terecht komen. Deze mensen komen dus meteen vast in dienst en worden betaald door het bedrijf.
  • Waardevolle werkervaring: het is altijd beter om werkervaring op te doen dan een gat in je CV. Waar u dus niet aan werk komt voor een bepaalde periode, is het altijd handig als iemand anders dit voor u doet. Het biedt dus voordelen in het opzicht dat u werk krijgt toegeworpen en u moet kiezen wel of niet.
  • Oriënteren op de arbeidsmarkt: Ook al heeft u tijdelijk werk, hierdoor kunt u wel oriënteren op de arbeidsmarkt! Uitzendwerk kan dus een opstap zijn om te kijken in welk werkveld u het beste past.

Zoals u gelezen heeft is werken via een uitzendbureau dus niet zo gek. Het kan voordelen bieden als u op zoek bent naar werk. Uitzendbureaus zijn voor iedereen van toepassing. Een bekende organisatie is bijvoorbeeld Tempo Team die verschillende die verschillende uitzendbureaus door heel Nederland hebben. Woont u in de omgeving van Eindhoven? Dan zijn daar zat uitzendbureaus te vinden zoals uitzendbureau Helmond, uitzendbureau Veldhoven etc.Over de Auteur

Arno is een echte allesvreter met een gouden pen. Als hij iets leest, hoort of ziet, wil hij er meteen over schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo