FB pix Werkzaamheden van een werkvoorbereider - Artikelpost

Werkzaamheden van een werkvoorbereider

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1244 | Aantal woorden: 368 | Datum: | 0 commentaar

Iemand die een werkvoorbereider is noemen ze ook wel technische assistent. Toch is een werkvoorbereider een persoon die veel verschillende functies doet vervullen. Hij is namelijk in veel verschillende branches aanwezig. Ten eerste is hij verantwoordelijk voor het opstellen van materiaallijsten voor medewerkers. Vaak zijn productiemederwerkers waarvoor spullen klaar worden gezet. Deze kunnen op deze manier meteen aan de slag als op het werk arriveren. Hierbij horen ook de meteen de werkinstructies die bestemd zijn voor productiemedewerkers. Hierbij hoort ook het vaststellen van de benodigde uren.  Het is dus ook de taak om te zien of sommig werk meer uren nodig heeft

Omdat de werkvoorbereider ook de materiaallijsten doet opstellen is hij ook verantwoordelijk voor de inkoop van de benodigde materialen.

 

Zoals je hierboven ziet hebben alle werkzaamheden van een werkvoorbereider met elkaar te maken. Hij verzorgd de inkoop maar hierbij hoort ook weer het bijhouden van het aantal benodigde materialen.  Alles heeft dus ook met elkaar te maken.

Een werkvoorbereider is dus totaal niet weg te denken in het bedrijfsleven. Ook is hij diegene met wie opdrachtgevers of onderaannemers vaak in contact komen.  Dit zie bij veel bedrijven terug komen en het is gewoon een erg belangrijke functie.

 

Conclusie

 

Een werkvoorbereider moet ten alle tijden uit gespreken met zijn baas kunnen afleiden wat de werkinstructies zijn. Vervolgens moet men altijd kennis hebben van het productieproces.  Hierbij horen ook tekeningen en  deze dient een werkvoorbereider ook te kunnen lezen. Vanuit de tekening wordt er een bewerkingsvolgorde opgesteld en gecommuniceerd met de productiemedewerkers. Hij heeft dus betrekking op het complete vervaardigingproces van een product vanaf de bestelling tot aan de levering. Over de Auteur

Ik ben Tom Beckers en schrijf al sinds 5 jaar artikelen. Dit is namelijk een passie van mij. Wanneer je een artikel schrijft doe je dit met je hart. Het is daarom voor mij ook echt een passie om artikelen te schrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo