FB pix Werkzoekende? Maak gebruik van deze tips - Artikelpost

Werkzoekende? Maak gebruik van deze tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1287 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

Je bent op zoek naar werk, je hebt al enkele sollicitatiebrieven de deur uit gedaan, maar zonder resultaat. Waarom word jij er niet uitgekozen? Maak gebruik van onderstaande tips en vergroot zo je kans op een leuke baan.

Wees realistisch

Het klinkt heel logisch dat je moet solliciteren op realistische vacatures. Toch gebeurt het heel vaak dat werkgevers stapels brieven krijgen van sollicitanten die niet voldoen aan de vacature-eisen. Denk aan iemand die geen ervaring heeft, terwijl er vijf jaar ervaring wordt gevraagd. Je moet dan wel erg opvallen, wil je uitgenodigd worden. Verspil dus geen tijd aan vacatures die te hoog gegrepen zijn en concentreer je op de vacatures die bij jouw kennis en ervaring passen.

Persoonlijk contact? Alleen met goede reden

Je hebt een leuke vacature gezien waar je op wilt reageren. Moet je nou eerst bellen of is het schrijven van een brief voldoende? Persoonlijk contact kan je soms een streepje voor geven, maar zorg er wel voor dat je een goede reden hebt om op te bellen. Stel geen vragen waarvan het antwoord al in de vacature te vinden is. Stel alleen vragen als het antwoord invloed heeft op het schrijven van een sollicitatiebrief. Bedenk je, voordat je belt, goed: ‘kan ik met deze vraag wachten tot een eventueel sollicitatiegesprek of heb ik het antwoord nodig om de brief te schrijven?’.

Sollicitatietechnieken en communicatie

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd! Het nu is aan jou om te laten zien dat je geschikt bent voor de baan. Eén van de belangrijkste zaken is dat je goed uit je woorden komt. Merk jij dat je niet snel een antwoord weet op een vraag? Of weet jij je motivatie vaak niet goed te verwoorden? Dan is het misschien tijd om een communicatietraining te volgen. Met een communicatietraining leer je namelijk specifieke technieken aan waardoor jij sterker in je schoenen staat en daardoor zelfverzekerder overkomt. Dit zijn slechts enkele tips voor het vergroten van je kans op een baan. Heel veel succes bij je eerstvolgende sollicitatie!Over de Auteur

Talentenscout voor diverse grote bedrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo