FB pix Zaken doen met het buitenland - Artikelpost

Zaken doen met het buitenland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1466 | Aantal woorden: 471 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u als bedrijf van plan bent u om zaken te gaan doen met bedrijven in het buitenland, of u wilt een nieuw internationaal bedrijf starten. Dan moet u weten dat dit niet hetzelfde zal verlopen al dat u zaken doet met een Nederlands bedrijf. Wanneer u zaken gaat doen met buitenlandse bedrijven, dan zijn er dingen als regels, wetten en cultuurverschillen waarmee u rekening zult moeten houden. In dit artikel geven we u enkele voorbeelden waar u zoal aan moet denken en rekening mee moet houden.

Cultuur en gedragsverschillen
Het eerste punt waar veel bedrijven eigenlijk geen rekening mee houden als ze zaken gaan doen met bedrijven in het buitenland, zijn de cultuur en gedragsverschillen. In ieder land zijn deze verschillend en u zult hier dus rekening mee moeten houden. Enkele tips op dit gebied zijn; spreek de taal van uw zakenpartner, verdiept u zich in de cultuur van het land, wees niet de directe en eerlijke Nederlander.

Export en import regels
Wanneer u van plan bent om zelf producten te gaan verkopen in het buitenland, of producten gaat inkopen bij een buitenlandse leverancier. Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de verschillende export en import regels. In veel gevallen zult u extra btw moet betalen of in rekening moeten brengen wanneer u buiten de EU gaat importeren of exporteren. Ook zijn er regels betreft het vervoeren van de goederen waar u rekening mee moet houden. Zoek dit allemaal eerst goed uit voordat u verdere stappen gaat ondernemen.

Juridische documenten opstellen
Ook het opstellen van verschillende juridische documenten zullen anders verlopen dan het opstellen van Nederlandse documenten. In veel gevallen zullen de juridische documenten als contracten, voorwaarden etc. opgesteld worden in een taal die beide partijen begrijpen, zoals Engels. Laat u met het opstellen van deze documenten helpen door een juridisch vertaalbureau. Het opstellen van deze documenten vergt namelijk zowel juridische kennis als talenkennis.

Dit zijn natuurlijk niet alle zaken waar u rekening mee moet houden bij het zaken doen met het buitenland. Ga voordat u zaken gaat doen goed op zoek naar informatie, of laat u informeren door deskundigen.

Over de Auteur

Lisanne

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo