Zo optimaliseer jij jouw ochtendroutine! - Artikelpost

Zo optimaliseer jij jouw ochtendroutine!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 190 | Aantal woorden: 1121 | Datum: | 0 commentaar

Zijn ochtenden ook niet jouw ding? Of sta jij juist altijd op tijd op, maar krijg je het toch voor elkaar om te laat te komen? Wij snappen het. Er bestaat een vooroordeel dat vrouwen langer de tijd nodig hebben ’s ochtends – denk aan uitgebreid douche, ontbijten, kleding uitzoeken en uiteraard de beauty-routine. Dit geldt natuurlijk niet voor alle vrouwen en geloof ons, mannen kunnen er ook wat van. Veel mensen delen hun ochtendroutine verkeerd in, waardoor zij voortdurend te laat op hun werk verschijnen. Toch is het mogelijk om je ochtendroutine te behouden, zonder te laat te komen! Wij geven je de beste tips.

1. Gun jezelf de tijd om wakker te worden

Het is belangrijk om je lichaam tijd te geven om op te starten. Stop dus met snoozen! Zet in plaats daarvan je wekker 5 tot 10 minuten eerder en gebruik deze tijd om rustig wakker te worden en je dag alvast door te nemen. Een grote valkuil is het grijpen naar je mobieltje. Hoe aantrekkelijk het ook is, laat je mobiel liggen. Naast dat dit een reden is voor mensen om gelijk geconfronteerd te worden met stressvolle situaties, zorgt het er vaak ook nog eens voor dat je te lang blijft liggen tijdens het scrollen. Zorg dus dat je een moment van rust voor jezelf creëert en hierna gelijk je bed verlaat.

2. Kies je kleding van te voren

Helaas, de ochtend voor je werk is geen ideale tijd voor een modeshow. Echter herkent menig mens zich hier wel in. Je wilt je representatief kleden voor je baan, maar het lijkt wel alsof niks leuk staat. Dit eindigt vaak in stress, een rommelige kamer en tijdsnood. De ultieme tip: zoek je outfit alvast uit in de avond. Leg alles geordend en kreukvrij klaar, zodat je ’s morgens na het douchen gelijk klaar bent voor je werkdag. Dit scheelt niet alleen een hoop chaos, maar ook nog eens een heleboel tijd!

3. Verklein je beauty-routine

Als vrouw zijn we vaak geneigd om onze gehele beauty verzameling uit de kast te trekken wanneer wij ons klaarmaken. Echter blijkt dat juist een minimale make-up look het beter doet om productief en representatief voor de dag te komen. Beperk jezelf tot een aantal producten die je mag gebruiken op een werkdag. Kies bijvoorbeeld voor een goede crème, concealer, mascara en een natuurlijke blush. Dit zal je onwijs veel tijd schelen en je zult merken dat je er alsnog fris en verzorgd uit ziet!

Voor mannen geldt uiteraard hetzelfde. Zorg dat je je baard in de avond trimt, zodat je ’s ochtends tijd bespaart. Zo voorkom je ook dat je met een slaperig hoofd een hap uit je baard scheert. Was je gezicht en kies voor een goede dagcrème – hierdoor voel jij je productiever gedurende de dag.  

4. Lees je in tijdens het ontbijten

Dit is dan eindelijk het moment dat jij je mobiele telefoon erbij kan pakken. Je bent zo goed als klaar om naar je (bij)baan te vertrekken. Je weet precies hoeveel tijd je over hebt om te ontbijten en kan deze tijd multifunctioneel benutten. Wanneer jij een verantwoordelijke baan hebt, kan het handig zijn om alvast je mail door te nemen. Hierdoor zul je niet voor verrassingen komen te staan. Daarnaast kan het handig zijn om je in te lezen in het laatste nieuws – zo ben jij helemaal up-to-date. Over de Auteur

Niels is blogger over diverse onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo