FB pix Zo zet jij je bedrijf op de kaart! 4 tips voor startende ondernemers - Artikelpost

Zo zet jij je bedrijf op de kaart! 4 tips voor startende ondernemers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 196 | Aantal woorden: 696 | Datum: | 0 commentaar

ondernemers

Veel startende ondernemers kampen met het probleem dat merkbekendheid creëren niet gemakkelijk is. Veel marketingplannen zoomen dan ook in op het doel om het bedrijf op de kaart te zetten. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat potentiële klanten weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Maar hoe doe je dat en sterker nog, waar begin je? In dit artikel geven we je vier tips om je bedrijf succesvol te promoten en bekendheid te genereren. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Maak gebruik van online marketing

In deze digitale tijd is het essentieel om online aanwezig te zijn. Online je bedrijf op de kaart zetten kan door middel van online marketing. Denk aan het opzetten van een professionele website, het inzetten van social media kanalen en het schrijven van blogs. Door regelmatig relevante content te delen en actief te zijn op verschillende online platformen, vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf. Vergeet ook niet om te investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO) om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google.

Ook onderdeel van een marketingstrategie, is het gebruik van (online) giveaways. En verstop in de giveaway dan meteen wat merchandise, zodat je merk te zien is! Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van aanstekers of pennen met logo aan klanten of potentiële klanten. Aanstekers producten die vaak gebruikt worden, waardoor je bedrijfsnaam telkens onder de aandacht komt wanneer het product gebruikt wordt. Denk hierbij aan merchandise zoals aanstekers met logo of bedrukte pennen die je kunt uitdelen aan klanten als blijk van waardering.

Werk aan je netwerk

Netwerken, netwerken, netwerken: ze zeggen het niet voor niets!... Dit kan zowel online als offline. Maak gebruik van netwerk-evenementen, beurzen en conferenties om in contact te komen met potentiële klanten en samenwerkingspartners. Ook online netwerken zoals LinkedIn kunnen waardevol zijn voor het vergroten van je zakelijke netwerk.

Een slimme manier om je netwerk uit te breiden en tegelijkertijd je bedrijf te promoten is door het organiseren van evenementen. Nodig klanten, partners en andere relaties uit voor bijvoorbeeld een netwerkborrel of een productlancering. Zorg voor voldoende promotiemateriaal, zoals flyers en posters, om je bedrijf extra onder de aandacht te brengen.

Maak gebruik van mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame is een krachtige vorm van marketing die vaak onderschat wordt. Tevreden klanten zullen jouw bedrijf aanbevelen aan anderen, wat kan zorgen voor nieuwe klanten en meer bekendheid voor je bedrijf. Het is daarom belangrijk om tevredenheid van klanten hoog in het vaandel te hebben staan en te streven naar een uitstekende klantenservice.

Een leuke manier om mond-tot-mondreclame te stimuleren is door het geven van relatiegeschenken. Kies bijvoorbeeld voor BIC aanstekers met logo voor een professionele uitstraling.

Wees consistent en authentiek

Last but not least, wees consistent en authentiek in je marketinginspanningen. Zorg dat je boodschap helder en herkenbaar is en dat deze past bij de identiteit van je bedrijf. Communiceer eerlijk en transparant en betrek je doelgroep bij je bedrijf. Door consistent en authentiek te blijven, bouw je vertrouwen op bij potentiële klanten en vergroot je de kans op een succesvolle promotie van je bedrijf.

 

Over de Auteur

Lavista is de specialist op het gebied van bedrukte en onbedrukte Relatiegeschenken waaronder ook aanstekers.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo