FB pix 5 manieren om beter les te geven op afstand - Artikelpost

5 manieren om beter les te geven op afstand

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 378 | Aantal woorden: 1064 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens de Corona-periode is afstandsonderwijs de norm geweest. Veel scholen en universiteiten maken ook nu nog gebruik van deze methode. Het is alleen niet altijd even makkelijk. Docenten die lesgeven in een programma voor afstandsonderwijs worden namelijk met vele unieke uitdagingen geconfronteerd. Ze moeten niet alleen leren hoe ze nieuwe technologieën moeten gebruiken, maar ze moeten ook leren hoe ze hun onderwijsmethoden kunnen aanpassen aan een virtueel klaslokaal. In dit artikel bespreken we 5 tips om onderwijsvaardigheden in afstandsonderwijs kunnen verbeteren.

1. Wees vertrouwd met de technologie

Probeer niet alles met betrekking tot de technologie in één keer te leren. Begin met de basis en bouw je kennis gaandeweg op. Als je niet vertrouwd bent met de hulpmiddelen die je tijdens de les gebruikt, zullen je studenten dat merken. Het is daarom verstandig om de online lessen wat simpeler te houden, als dat zorgt voor een comfortabeler gevoel; hier zal de les zeker op vooruit gaan!

2. Wees voorbereid op aanpassingen

Het is belangrijk te onthouden dat niet alle leerlingen op dezelfde manier leren. Sommige leerlingen lezen liever teksten, terwijl andere liever video's bekijken of naar audio-opnames luisteren. Wees tijdens afstandsonderwijs bereid om verschillende soorten materialen en activiteiten aan te bieden, zodat alle leerlingen baat hebben bij de les.

3. Plan vooruit en wees georganiseerd

Dit is vooral belangrijk in een programma voor afstandsonderwijs, waar er veel kan veranderen of onvoorspelbaar kan zijn. Het is immers altijd even aftasten hoe een les gaat uitpakken! Door georganiseerd te zijn en vooruit te plannen, zul je in ieder geval al het nodige materiaal kunnen bijhouden en ervoor zorgen dat de leerlingen het maximale uit de les halen.

4. Wees geduldig en geef leerlingen genoeg tijd om vragen te stellen 

In een klaslokaal is het gemakkelijk te zien wanneer een leerling niet oplet. In een programma voor afstandsonderwijs kan het echter moeilijker zijn om na te gaan of de leerlingen al dan niet bij de les betrokken zijn. Wees geduldig en geef ze de tijd om de informatie te verwerken. Voor sommige leerlingen is het ook extra spannend om vragen te stellen in een online omgeving. Geef ze hier dus de tijd voor en probeer een zo fijn en veilig mogelijke sfeer te creëren, waarin iedereen vragen durft te stellen.

5. Zorg voor boeiende en interactieve lessen

Het feit dat je niet in dezelfde ruimte bent als de leerlingen, betekent niet dat de lessen saai moeten zijn. Er zijn veel manieren om afstandsonderwijs interactief en boeiend te maken. Gebruik bijvoorbeeld verschillende soorten media, zoals video's, afbeeldingen en geluidsopnames. Je kunt ook opiniepeilingen, quizzen en enquêtes gebruiken om de leerlingen meer bij de les te betrekken.

Zou je graag meer feedback willen op jouw manier van lesgeven op afstand? Dan is het misschien een idee om beeldcoachen te overwegen. Dit is een middel om de leerkrachtvaardigheden te verbeteren, naar aanleiding van video-opnames, en kan tot veel nieuwe inzichten leiden!
Over de Auteur

Liefhebber van allerlei artikelen in diverse branches.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo